Resor till Saint Tropez

Saint Tropez är en av de mest kända badorterna längs den franska Medelhavskusten. Här har kändisarna träffats och festat sedan 50-talet och inte minst Brigitte Bardot bidrog till att sätta den lilla fiskebyn på världskartan. Boka din resa till Saint Tropez med Escapeaway idag!

Badorten Saint Tropez ligger på en halvö på Rivieran väster om Nice och Cannes. Sommaren igenom myllrar det av mer eller mindre kända personer på de små gatorna och längs kajen i lustbåtshamnen ligger den ena yachten efter den andra med prominenta gäster.

Staden var inte mer än en liten fiskeby fram till 50-talet då gäster från film- och modevärlden kastade sina längtansfulla blickar på staden och började slå sig ner här över sommaren. Plötsligt var det här som allt hände och när självaste Brigitte Bardot blev "upptäckt" och spelade med i filmer som utspelades här så fanns det ingen återvändo. Allt sedan dess har turister strömmat till staden inte minst miljonärer och fotomodeller som här har hittat en naturskön mötesplats.

I själva staden spelar både den gamla och den nya hamnen en viktig roll just på grund av alla de förmögna som väljer att ankomma hit i lustyacht. Längs hamnen kan du promenera eller sitta på ett av de många caféerna och lapa sol, dessutom är den gamla stadskärnan samt det gamla fortet värda att besöka.

Stränderna söder om staden är ett kapitel för sig. Här finns både privata och allmänna stränder och det finns möjlighet att hyra utrustning till många olika former av vattensport så som dykning, windsurfing och paddling. Stranden med namnet Tahiti Plage bildade i slutet av 50-talet och början av 60-talet inramningen till en ihärdig kamp mellan den lokala polisen och de tillresta turisterna om rätten att få solbada topless. Det gjordes till och med en film om ämnet med Louis de Funès i rollen som lokal poliskonstapel. Idag är det på flera stränder i området valfritt om man vill bada med eller utan badkläder.

Besöker du Saint Tropez utanför högsäsongen så kommer du upptäcka en liten badort med ett lokalt provencalskt vardagsliv och långa vackra sandstränder samt ett hamnområde där både glassbarer och restauranger är öppna även om det blivit betydligt tunnare med miljonärer och andra turister. Till och med på våren och hösten kan du låta dig värmas av solens givmilda strålar medan du beundrar den ena lyxyachten efter den andra. Vid denna tid på året kan du dock inte räkna med att se någon av de rika skeppsägarna utan bara de hårt arbetande besättningarna som putsar och polerar på allt som kan få en lustyacht att skina och blänka.

Välkommen till Frankrike med Escapeaway Resor. Vi är specialister på resor till Saint Tropez och andra resmål i Provence där du bor på handplockade hotell under din resa. Hos oss kan du lätt boka en problemfri och säker resa till Saint Tropez med möjlighet till avresa från Stockholm, Göteborg, Luleå, Malmö eller Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Saint Tropez. Vi sätter samman det hela till en paketresa med Resegaranti så att du får det bästa av två världar. Komplettera paketresan med en hyrbil för att få den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Aix-en-Provence
>> Läs även om lyxhotell i Provence här

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Andra länkar

Hotell i Saint-Tropez

Populära hotell i Saint-Tropez

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Saint-Tropez
9,3
Fantastiskt
448 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Saint-Tropez
8,1
Mycket bra
485 omdömen
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Saint-Tropez
9,6
Fantastiskt
239 omdömen
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)