Resor till Saint-Raphael

På den kända kuststräckan Côte d'Azur hittar du badorten Saint-Raphael som ligger omgiven av ett exotiskt landskap med röda klippor, frodig växtlighet och ett vackert blått hav. Boka din resa till Saint-Raphael med Escapeaway i dag!

Klimatet vid Saint Raphaelär milt och behagligt stora delar av året, vilket gör att destinationen är ytterst eftertraktad av semestergäster som vill spendera aktiva timmar på havet, på golfbanan eller i Esterel-bergen.

Välkommen till Frankrike med Escapeaway, vi är specialister på resor till Saint-Raphael vid Côte d'Azur, samt till andra resmål i regionen Provence, där du bor på handplockade hotell på din resa. 

Historiska lämningar och kändisfaktorer

Stadens ursprung går tillbaka till förhistorisk tid, vilket framgår av de ruiner man har funnit från den yngre stenåldern. Dessa lämningar kan du besöka i stadsdelen Boulouris. Staden är dessutom full av romerska villor, vilka var sammankopplade med akvedukten, och således utrustade med egna "kurbad". Efterhand utvecklades staden till ett fiskesamhälle och på 1800-talet fick staden en järnvägsstation och status som "kurort". Staden besöks av personligheter från den franska kändiseliten, både musiker och politiker, vilket avspeglas i de dyra villorna och lyxiga hotellen.

Aktiv semester

Staden Saint-Raphael har många aktiviteter att erbjuda semestergästen, däribland vattensporter, utflykter och golf - men också kulturella aktiviteter såsom besök på det arkeologiska museet och i stadens centrum där du bland annat hittar bibliotek och en biograf.

Staden i festkläder

Hela året runt tar olika festivaler plats i staden, liksom religiösa fester och parader. I stora delar av Frankrike håller man en musikfestival den 21 juni, och Saint-Raphael är inget undantag. Den första veckan i juli är det jazzfestival i staden, och den tredje veckan i juli tar musikkvällar plats, kallade Les Templiers. Den sista veckan av september avhåller man en festival i komikens namn, medan man i oktober avhåller en festival för europeisk film.

Boka en resa till Saint-Raphael

Välj först om du vill resa till Saint-Raphael från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetterna åt dig. Välj därefter ett hotell i Saint-Raphael som fått fina recensioner och som passar dig och dina planer, därefter sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs allt om semester i Provence här
>> Läs även om kulturresor till Frankrike här

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Saint-Raphael