Resor till Saint-Cyr-sur-Mer

Populär badort mellan Marseille och Toulon på Franska Rivieran. Den kilometerlånga stranden, Plage des Lecques, i Saint-Cyr-sur-Mer är fullkomligt oemotståndlig med sitt turkosblåa vatten. Om du inte enbart vill njuta av den varma medelhavssolen uppe på sanden eller bada så finns det rikliga möjligheter att idka olika former av vattensport med allt från havskajak, surfing och paddleboarding till parasailing, vattenskidor och tubing så finns det inga ursäkter för att ha det långtråkigt!

Idylliska badvikar och vattenland

Vattnet är långgrunt och med åtskilliga caféer uppe längs strandpromenaden som erbjuder förfriskningar så är stranden vid Saint-Cyr-sur-Mer perfekt för hela familjen. Under sommarsäsongen är den offentliga stranden dessutom bemannad av livräddare. Går du ner till den södra änden av den lilla bukten så kommer du till ytterligare en strand, den lite mindre La Madrague. Här lite längre bort från stadens centrum är det som regel lite mer fridfullt.

Vill du helst slippa sand mellan tårna kan du fortsätta vidare förbi den lilla hamnen till La Rainette-stranden. Denna klippstrand ligger i en liten vik och är kanske inte lämplig för mindre barn men den är perfekt om du vill njuta av ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet i fridfulla omgivningar. Är det naturidyll du söker så kan en vandringstur till Calanque De Port D'Alon också varmt rekommenderas. Den lilla badviken som nås via kuststigen är ett bra snorkelställe.

Har du mindre barn med på resan till Saint-Cyr-sur-Mer och som kanske inte låter sig nöjas med att enbart bygga sandslott och snorkla så kan du skämma bort dem med en tur till det lokala badlandet Aqualand. Här finns det tillräckligt med vattenrutschkanor och pooler för att underhålla kräsna vattendjur i åtskilliga timmar.

Den största koncentrationen av restauranger, barer och caféer hittar du längs den långa sandstranden och borta vid lustbåtshamnen. Här kan du både få rätter från det lokala medelhavsköket och mer internationella favoriter. Längre upp i staden ligger dessutom några enstaka pizzerior och hamburgerrestauranger om det ska gå lite snabbt.

Utflykter

Utöver stränderna och vandringsturerna ute längs kusten så finns det inga egentliga sevärdheter i själva Saint-Cyr-sur-Mer. Reser du hit med aptit på fler upplevelser så har du i Saint-Cyr-sur-Mer en bra utgångspunkt för att även utforska inlandet. Du befinner dig till exempel i det berömda vindistriktet Bandol i vilket många vingårdar gärna tar emot besökare och stolt visar och låter dig smaka på sina produkter. Tag eventuellt vägen förbi turistkontoret i Saint-Cyr-sur-Mer och få en karta över den knappa 4 kilometer långa vinrutten om du vill utforska vinområdet till fots. Rutten startar vid Port de la Madrague.

Avsätt även gärna en dag för att besöka några av de charmerande små städerna på toppen av olika kullar i området till exempel La Cadière d’Azur och Le Castellet som med sina smala stenbelagda gator har en äkta medeltidsstämning. Sist men inte minst har du också Frankrikes näst största stad Marseille inom din räckvidd. Ska din resa kryddas med lite stadsliv så är denna storstad med en fascinerande blandning av gammalt och nytt ett perfekt utflyktsmål.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Saint-Cyr-sur-Mer