Resor till Rayol-Canadel-sur-Mer

Rayol-Canadel-sur-Mer bestod ursprungligen av två byar Le Rayol och Le Candel som med tiden har vuxit ihop. Precis var gränsen mellan de två ursprungligen gick är svårt att se eftersom hela området är väldigt frodigt. Träd och höga buskar ligger som en grön matta bort över bergssluttningen och döljer nästan hela staden.

Kommer du körande längs kustvägen hinner du nästan passera den lilla staden innan du riktigt upptäcker att den är där. Tittar du från en utsiktspunkt ner mot havet kommer du dock upptäcka att det sticker upp massor av röda tegeltak i allt det gröna. Någon traditionell liten stad med ett väldefenierat och avgränsat centrum hittar du emellertid inte. I den östra delen av staden, Le Rayol, hittar du inte desto mindre en liten samling affärer och matställen samt dessutom en minimarket och en bagare.

Vid båda delarna av Rayol-Canadel-sur-Mer kan du njuta av det kristallklara havet från små sandstränder. Stränderna ligger inramade av skogbevuxna klipputsprång som ger lä mot den dominerande västanvinden. Utöver den fridfulla atmosfären, det underbara klimatet, stränderna och den vackra utsikten över havet reser folk till Rayol-Canadel-sur-Mer från när och fjärran för att besöka den eleganta trädgården Domaine du Rayol. Denna vackra botaniska trädgård i stadens östra utkant har växter från flera botaniska regioner i världen och bland dessa naturligtvis medelhavsregionen. Det finns en välmarkerad omkring 2 kilometer lång stig som tar dig runt i trädgården.

På en resa till Rayol-Canadel-sur-Mer känner du det som om du har hittat ett litet isolerat semesterparadis. Tack vare att kustvägen passerar genom staden har du dock samtidigt massor av möjligheter att utforska andra delar av Rivieran. På under en halvtimme kan du till exempel köra upp längs kusten till den fashionabla badorten Saint-Tropez. Det är dock inte säkert att du kommer så långt för på vägen passerar du nämligen åtskilliga små trevliga kuststäder och byar med lockande stränder.

Hitta en resa till Rayol-Canadel-sur-Mer

Vi är specialister på att handplocka de hotell och semesterbostäder som kan ge dig den perfekta inramningen till en oförglömlig resa till Rayol-Canadel-sur-Mer. Dessa boenden har vi samlat i sökmotorn här på sidan. I sökmotorn kan du även med några få klick boka en flygbiljett till någon av de närmsta flygplatserna. Du hittar naturligtvis fler flygförbindelser och priser om du är flexibel med avresedatum och flygplats. Du kan själv välja om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din resa rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Bokar du allt samtidigt blir det till en paketresa som är täckt av resegaranti. Så är det när du reser med Escapeaway.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Rayol-Canadel-sur-Mer