Paketresor till Provence-Alpes-Côte d'Azur

Det är inte svårt att förstå varför Provence-Alpes-Côte d'Azur är ett så populärt resmål för paketresor. I denna sydfranska region kan du njuta av din semester med massor av sol, härliga stränder, måleriska landskap och en unik blandning av trendiga kuststäder och charmiga landsbyar. Lägg därtill att hela regionen bjuder på gastronomiska upplevelser i särklass och inte minst möjligheten att njuta av fantastiska lokala viner. Provence är för många essensen av Frankrike, och för en frakofil finns ingen bättre plats att befinna sig på.

Historiskt var Provence ett kungadöme, men år 1481 inkluderades det i Frankrike, och sedan dess har Provence varit en del av regionen med det svåruttalade namnet Provence-Alpes-Côte d'Azur. Vi kallar det dock endast för Provencce, och de lokala är också mycket medvetna om sitt provencalska ursprung. I väst gränsar området till den enorma Rhonefloden, som har sitt utlopp i Medelhavet väster om Marseille (Provence största stad). I öst gränsar regionen till Italien, men området i norr sträcker sig till Valence. Bland många stora upplevelser finns bland annat Verdonklyftan, Avignon, Mont Ventoux och den enorma basilikan Notre-Dame de al Garde i Marseille.

Vill du ha en unik semesterupplevelse i denna charmiga del av Frankrike så är de handplockade hotellen och semesterbostäderna som du hittar i paketresorna hos Escapeaway det perfekta valet. Vi har personligen rest runt i Provence-Alpes-Côte d'Azur och hittat dessa små oaser som drivs med passion och bjuder på äkta fransk atmosfär. Väljer du en paketresa från Escapeaway så får du inte bara enastående inkvartering utan även den billigast möjliga flygbiljetten till din resa. Slutligen har du vid bokningstillfället möjlighet att samtidigt boka en hyrbil så du kan ta dig runt till alla sevärdheter i Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Hur bokar jag en billig paketresa till Provence

Här på Escapeaway har vi gjort det enkelt för dig att hitta just den paketresa som passar bäst till dig och dina önskemål. Vi har nämligen byggt en sökmotor, där det är enkelt och bekvämt att hitta de billigaste och bästa flygen, hotellen och semeterbostäderna i Provence. Den enda du behöver göra är att skriva in dina upplysningar och dina önskemål, så söker vi efter en lång rad av alternativ, som matchar detta. 

Du kan flyga antingen från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, och landa i södra Frankrike, t.ex. i Nice eller Marseille. Nice har många direkta flygförbindelser med både Sverige och Danmark, men det är också möjligt att hitta en billig flygresa med en mellanlandning. Din paketresa till Provence kan också inkludera en hyrbil, vilket vi helt klart rekommenderar, så att du kan inta hela detta fantastiska område i ditt eget tempo.

>> Läs mer om våra paketresor till Provence-Alpes-Côte d'Azur
>> Läs om lyxhotell i Provence här

Karta över Provence och Côte d'Azur

Populära hotell i Provence och Côte d'Azur

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Marseille
9,0
Fantastiskt
3791 omdömen
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Mougins
9,0
Fantastiskt
761 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Rayol-Canadel-sur-Mer
9,3
Fantastiskt
339 omdömen
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)