Weekendresor till Nice

 

Har du någon gång dröm om att obekymrat flanera på en fransk promenade längs Medelhavet? Kanske med en lätt bris som svalkar ner i solens värme och flera pauser på bänkar med utsikt över det glittrande havet. Om det låter som en dröm, är Nice i södra Frankrike en ypperlig destination för dig. Här är atmosfären avslappnad med ett uns av lyx och flärd. Här kan du njuta av det bästa Frankrike har att erbjuda – och närheten till Italien gör att köket och arkitekturen i Nice också påverkats av grannlandet i öst. Välkommen till Côte d’Azur. Välkommen att uppleva Nice på en weekendresa med Escapeaway.

 

Sofistikerat på franska Rivieran

 

Sekunden du landar i Nice kommer du märka av den sofistikerade atmosfär som råder i här. Staden var länge en favoritdestination för rika och berömda, vilket kanske inte är så märkligt då två av stadens närmsta grannar, är Cannes och Monaco. I Nice ligger de påkostade hotellen sida vid sida med vackra villor, imponerande fontäner, charmiga caféer och stjärnbeströdda restauranger – med tidens gång har dock stadens uteslutande exklusivitet minskat, samtidigt som dess popularitet som semesterdestination nått den större massan.

 

Nice lämpar sig perfekt för en weekendresa då du vill byta ut vardagens stress och måsten mot lugna promenader på Promenade des Anglais, drinkar på en mysig loungebar och varmare temperaturer än på hemmaplan.

 

Traditionellt i Vieux Nice eller hippt vid Place Garibaldi

 

I Nices hamn ligger yachterna på rad – den ena större än den andra – och det är ett rent nöje att inspektera dem och drömma om en dag på havet. Tar du dig vidare från hamnen, till Nice gamla stad Vieux Nice, kommer du mötas av ett virrvarr av gamla kullerstensgator, pittoreska gränder och en plats som andas både kultur och historia. Nu för tiden är Vieux Nice även full med barer och restauranger som på sätt och viss reducerar känslan av gammal stad, men som samtidigt också bjuder på en massa liv och rörelse. Slå dig ner på en av restaurangerna, njut av en god skaldjursanrättning och ett glas rosé, och låt dig underhållas av människomyllret framför dig.

 

Är det istället ett trendigt område du är på jakt efter, ska du bege dig österut mot Place Garibaldi. Det är numera ”här det händer” och här kan du få uppleva en modernare del av staden. Shoppa i coola butiker och gå på jakt efter antikvitetsfynd innan du slår dig ner på ett café och tar ett snack med lokalbefolkningen.

 

Boka din weekendresa till Nice med flyg och hotell inkluderade

 

På Escapeaway har vi förenklat hela processen med att boka en weekendresa till Nice. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderade – och vill du, kan du även lägga till en hyrbil i paketet. Våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa till Nice, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Vi önskar dig en härlig weekendresa till Nice! Buon voyage!

 

>> Läs också om weekendresor till Barcelona här
>> Läs mer om billiga paketresor till Frankrike här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Nice

Populära hotell i Nice

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Nice
8,6
Mycket bra
1512 omdömen
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Nice
8,7
Mycket bra
3566 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Närmaste strand: ca. 850 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Nice
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste strand: ca. 550 m
  • Internet/Wi-Fi