Hideaways och boutique-hotell i Nice

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Nice lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Nice när semestern ska ha lite extra krydda.

Har du inte beslutat dig för om du föredrar en storstadssemester nära havet eller en nära bergen i södra Frankrike så är en resa till Nice den perfekta kompromissen. Nice är den franska Rivierans mest kompletta destination med sin raffinerade blandning av kultur, sol, hav och shopping.

Från den stund du ankommer till Nice kommer du förstå varför det vackra ljuset som präglar denna plats på den franska Rivieran har lockat till sig så många berömda konstnärer genom tiderna. Utforska den medeltida labyrinten av gator i stadens gamla stadsdel Vieux Nice, njut av en härlig kopp kaffe eller en drink i solskenet på Cours Saleya eller ge dig ut på en shoppingtur bland stadens många sofistikerade affärer.

Nice blev först en del av Frankrike år 1860, och ligger så nära den italienska gränsen att du kan ta dig fram och tillbaka mellan de två länderna på en dagsutflykt. Resultatet av detta geografiska läge och den historiska anknytningen till Italien ger en spännande blandning av kulturella influenser som bland annat har lockat konstnärer som Henri Matisse och Marc Chagall och som än idag är synliga på stadens konstmuseer. 

Den vackra gamla stadsdelen består av kullerstensbelagda gator, karaktärsfulla caféer, chokladbutiker och unika historiska hus. Kvarteret har knappast ändrat sig sedan 1700-talet och rymmer massor av unika torg och charmiga gator och har dessutom en livlig blomstermarknad vid Cours Saleya, som är värd att uppleva.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Nice vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Hideaways i Nice

Information och fakta

Upplevelser och utflykter

Stränder

Det finns hela 25 offentliga och 15 private stränder med en otrolig utsikt över Medelhavet i området omkring Nice. På de privata stränderna kan du förvänta dig en 5-stjärnig behandling med mattor att gå på ner till havet och privata skåp, liggstolar och cocktails efter behov.

Kultur

Matisse- och Chagall-museerna har båda stora konstsamlingar som ger en spännande inblick i deras respektive konstnärers liv och verkan. I närheten av "gamla stan" hittar du ett museum för modern konst som bland annat rymmer verk av Andy Warhol, Roy Liechenstein och många andra. Nice Museum för högre konstarter har en enorm samling av europeisk konst från 1500-talet och fram till våra dagar. Staden hyser även Sankt Nikolajs Ortodoksa Katedral, som har utsetts till nationalmonument i Frankrike.

Colline du Chateau

Colline du Chateau är idag en stadspark full av tallar, parkområden och plaskande vattenfall, men som en gång i tiden rymde ett ointagligt citadell som revs av Ludvig XIV´s soldater 1706. Du kan dock fortfarande se spår av platsens unika historia, och utsikten över bukten och staden är sagolik.

Monaco

Vi rekommenderar starkt att du hoppar på tåget till Monaco minst en gång under din semester i Nice. Turen tar bara 13 minuter, men det är de vackraste 13 minuterna som du kan tillbringa på offentlig transport. Tåget går längs kusten hela vägen till det glamourösa Monte Carlo, där det vimlar av storslagna kasinon, spektakulära yachter och supermodeller.

Alperna

Nice handlar inte enbart om havet. Staden ligger fantastiskt belägen vid foten av de franska Alperna. Det kan helt klart rekommenderas att ta en tur ut ur staden tills du når de slingrande vägarna som tar dig upp bland kullarna runt staden. Här kan du stanna till i vilken som helst av de vackra små byarna som sätter sin prägel på området, och där njuta av en läcker sydfransk lunch och gärna då på något ställe med en fantastisk utsikt.

Utforska kusten

Om du kör österut från Nice så kommer du ganska snabbt till Italien där bland annat staden San Remo hälsar dig välkommen med öppen famn. Om du kör västerut kan du nå både Antibes och Cannes på mindre än 45 minuter. Kustlinjen här är spektakulär med fantastiska bukter, sandstränder, klippor och slingrande vägar.

Händelser

Färgsprakande karnevaler i slutet av februari: Varje år i slutet av februari förvandlas Nice till en stor, vacker karnevalsplats när över 1 000 artister från hela världen förvandlar stadens årliga karneval till en fest som du verkligen inte vill missa.

Julmarknaden i december: Från början av december förvandlas Place Massena i Nice till ett livligt vinteräventyr med små bodar där man säljer julklappar, skridskobana där du kan utöva dina färdigheter på den hala isen och ett stort "pariserhjul" från vilket du kan beskåda det hela lite grann frånovan.

Nice Jazz Festival i juli: Nice berömda musikfestival med fokus på jazz hölls första gången 1948 och återkommer sedan dess varje år i juli med konserter av högsta kvalitet och deltagande av musiker från såväl Frankrike som utlandet.

Transport

Buss/spårvagn: Nice buss- och spårvagnsnät erbjuder ett effektivt och pålitligt sätt att ta sig runt i staden. Vissa av linjerna går så sent som till klockan ett på natten.

Cykel: Nice har omkring 125 kilometer cykelbanor, vilka erbjuder ett både praktiskt och miljövänligt sätt att ta sig runt på. Det går lätta att betala med kort på någon av stadens 175 cykelstationer med stadscyklar. Privata uthyrningscyklar finns även de lätt tillgängliga.

Taxi/biluthyrning: Om du har bråttom eller inte vill lägga tid och energi på de lokala, offentliga transportsystemen, eller på att cykla runt, då kan du alltid hoppa in i en taxi som finns lätt tillgängliga och som regel är pålitliga. 

Du kan även överväga att hyra en bil när du anländer till Nice flygplats, på så sätt får du den ultimata friheten och flexibiliteten att köra runt och utforska området i din egen takt när det passar dig.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här