Resor till Marseille

I Marseille råder en folklig stämning med hög puls. Denna sydfranska storstad är en spännande destination där det franska inflytandet möter spännande gastronomi i en mycket levande stadskärna. Res till Marseille med Escapeaway och upplev själv atmosfären!

Den vackra hamnstaden Marseille, har allt som krävs för att kunna skapa den romantiska stämning som så många förknippar de franska städerna med. Här finns den bedårande och charmiga hamnen, där vacker arkitektur pryder byggnaderna runt den. Blommorna växer fint ute på de franska altanerna i staden. och solen står högt på himlen. Överallt hör du fransmän prata med varandra och det skapar ett härligt autentiskt bakgrundsljud.

När du besöker Marseille finns det en rad sevärdheter att besöka. Besök den levande hamnen och se hur båtarna lägger till. Gå vidare till slottet Chateau D'If som ligger mitt ute på en klippformation och faktiskt medverkar i den populära romanen Greven av Montecristo.

Titta in i den stora kyrkan Notre Dame de la Garde, som bjuder på utsikt över hela staden. Eller upplev områdets fascinerande historia från tiden då de första civilisationerna slog sig ner här, på Musée d’Archéologie som bjuder på en fantastisk utställning som dokumenterar några av de tidigaste spåren från människor i Europa. Ja, Marseille har fullt med intressanta sevärdheter att besöka.

Välkommen till Frankrike med Escapeaway. Vi är specialister på resor till Marseille, och till andra resmål i Provence, där du bor på handplockade hotell på din semester. Välj först om du vill resa till Marseille från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Marseille som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Komplettera med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs om resor till Arles
>> Läs om vistelse på vingårdar i Frankrike

 

Hotell i Marseille

Populära hotell i Marseille

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Marseille
9,2
Fantastiskt
2046 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Marseille
8,9
Mycket bra
2983 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 2.7 km
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Marseille
9,3
Fantastiskt
2994 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi

Information och fakta

Ska du resa till området runt Marseille i Frankrike, har vi här samlat en liten reseguide med fakta och information om resmålet. Vill du har mer inspiration till resan, så titta in på vår blogg, där vi skriver om våra erfarenheter från resor till Provence, och där du kan läa mer om ämnen som t.ex. den lokala maten och vinet, historia, natur och kultur. Du hittar också tips på sevärdheter och utflykter i området och kan läsa om vädret när du reser och mycket, mycket mer.

I Marseille hittar du ett fantastiskt bohemiskt kvarter med vackra gator och torg. Upplev också kyrkan Notre Dame de la Garde, som utöver att vara en skönhet i sig själv, också bjuder på en vacker utsikt över staden.

Upplev en livlig stad

Marseille bjuder på allt du kan tänka dig, och du kommer märka att det är liv och rörelse här, som i många internationella storstäder. Hitta en liten uteservering och slå dig ner för att betrakta folklivet medan du njuter av en god kopp kaffe. Prova också en av de gastronomiska restaurangerna som bjuder på något för var och ens smak. Besök Marseille på en dagsutflykt om du är i området, eller tillbringa hela din storstadssemester här.

Utforska Le Panier

I Marseille hittar du ett fantastiskt bohemiskt kvarter, med vackra gator och torg, som heter Le Panier. Denna del av staden anses vara "den gamla delen" och ligger bakom stadens rådhus. Ta det "lilla tåget", Le Petit Train, in till La Panier och lämna bilen på hotellet, då denna del är stängd för trafik större delen av dagen. Ge dig själv tid att strosa runt i kvarteret, helst utan någon specifik plan, och lär känna det på djupet. Stanna till i en liten butik och köp lokal konst och vackra hantverk. Stanna till på Place de Lenche, torget där du hittar fullt med restauranger, barer och butiker. Besök också Place des Moulins, och betrakta den vackra utsikten över Marseilles byggnader, kyrka och hamn.

Kombinera kultur med bad

Marseille är en kulturell knytpunkt med en berömd opera, många historiska och maritima museer, flera gallerior, samt ett pulserande nattliv. Högt över staden ligger stadens stora kyrka, Notre Dame de la Garde, som är ett populärt pilgrimsmål i Frankrike. De lokala omnämner ofta kyrkan som La Bonne Mére, det vill säga "den goda modern". När du har avverkat alla kulturella höjdpunkter på semestern, kan det vara skönt med en paus, och du kan du utforska stränderna runt Marseille, som bjuder på klart azurblått vatten och vackra calanques (klippor).

Stilla köpsuget

Ta en tur på en av de vackra boulevarderna och trevliga gatorna, och upplev det breda urvalet av butiker. Starta från La Canebiére, och fortsätt söderut där du hittar gator som Rue Paradise, Rue de Rome och Rue St Ferréol, som alla bjuder på senaste modet och designbutiker. På gatorna runt operahuset hittar du också fler klädesbutiker, souvenirbutiker och caféer. Föredrar du att shoppa i shoppingcenter, finns detta naturligtvis också i Marseille. Det välkända shoppingcentret från Paris, Galéries Lafayette samt Centre Bourse, ligger i närheten av La Canebiére.

Besök Les Goudes och Frioul-öarna

Les Goudes är en liten fiskehamn som ligger ovanför Frioul-öarna. Observera att hamnen har bevarat sin autenticitet och här kan du njuta av nyfångad fisk på en av resaurangerna, medan du beundrar utsikten över bukten samt till klippan Rocher des Goudes. Besök de fyra öarna Pomègues, Ratonneau, If och Tiboulen där du kan uppleva ett rikt växtliv och besöka den vackra, lite råa stranden. På den förstnämnda ön, hittar du också en ekologisk roducent av havsabborrar, som var den första att ta emot ett certifikat för sin organiska tillgång till produktionen.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Andra länkar