Lyxsemester i Provence

Den Franska Rivieran är känd som en lekplats för de rika och berömda, men även för oss vanliga dödliga ger Provence-Alpes-Côte d'Azur en möjlighet till uppleva en härlig lyxsemester söderöver. Om lyx för dig innebär mängder av sol, gastronomiska upplevelser i särklass och vackra omgivningar, då är Provence-Alpes-Côte d'Azur helt rätt resmål för dig. Det finns inte bara goda möjligheter till att skämma bort smaklökarna under din semester, för denna sydfranska region är även rik på intressant historia, konst, kulturupplevelser, friluftsaktiviteter, naturupplevelser och goda viner.

Mellan Alperna och gränsen till Italien ligger den berömda, Franska Rivieran - ett slags flugpapper för kräsna semesterfirare "par excellence"! Här ligger kända och fascinerande städer som Nice, Cannes och Saint Tropez som pärlor på ett snöre och skämmer bort det internationella jetsetet. Men här finns även en rad mindre kända, men minst lika charmiga badorter som till exempel Juan-les-Pins, Sainte-Maxime och Hyères med fina sand- och stenstränder samt idylliska bukter. Och då har vi inte ens nämnt det spännande inlandet med sina historiska byggnader, stora lavendelodlingar, olivlundar, frodiga och väldoftande vilda rosmarin- och timjanbuskar, djupa klyftor och vackra bergsformationer. Välj ett av våra noga utvalda lyxhotell, eller en komfortabel lyxvilla och fördjupa dig i en värld full av dofter och historia. Den verkliga lyxen i Provence är faktiskt att ta sig tid till att absorbera och insupa denna förtrollande region med alla sina sinnen.

Bo på lyxhotell i Provence

Efter en dag med många nya intryck finns inget bättre än att komma tillbaka till ett härligt hotell där du känner dig som hemma och blir mottagen med en personlig service. Just den sortens hotell och semesterbostäder har Escapeaway specialiserat sig på att hitta, så ska du åka på en lyxsemester är våra "gömställen" i Frankrike det perfekta valet. Vi har personligen rest runt och handplockat små karismatiska lyxhotell i Provence-Alpes-Côte d'Azur, där du som gäst kan koppla av i en hemtrevlig och charmerande atmosfär.

Lyxresor till Provence kan bokas med avgång från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Du flyger med reguljärflyg och kan därmed sätta ihop resan precis så som du själv vill, när det gäller avresedatum och reslängd. Flyg till exempel direkt till Nice vissa dagar, eller gör en mellanlandning och få total flexibilitet.

>> Läs även om lyxresor till Paris
>> Läs även om lyxresor till Korsika

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Provence och Côte d'Azur

Populära hotell i Provence och Côte d'Azur

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Saint-Tropez
9,6
Fantastiskt
225 omdömen
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Roquebrune Cap Martin
9,5
Fantastiskt
131 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Mougins
8,3
Mycket bra
84 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi