Resor till Lorgues

Lorgues är en typisk provencalsk marknadsstad med en charmig medeltida stadskärna. Staden ligger omgiven av ett vackert landskap med tall- och ekskogar, olivlundar och vinodlingar. Marknadens som hålls varje vecka (tisdag) är en av de största i området där mer än 100 lokala jordbrukare och konsthantverkare säljer frukt och grönsaker, kött, charkuterier, ost kläder, blommor och mycket annat. Marknaden lockar till sig många besökare från när och fjärran.

Den färgglada marknaden som går av stapeln tidigt på dagen får du absolut inte missa på en resa till Lorgues. På denna marknadsdag sjuder det av liv i Lorgues medan det resten av veckan är lite lugnare i staden, den känns dock aldrig helt död. Det är alltid ett nöje att promenera runt i staden. Trots sin förhållandevis beskedliga storlek (cirka 9 000 invånare) så har Lorgues till exempel ett brett urval av bistros och restauranger som både de lokala och stadens besökare samsas om. Här kan du verkligen njuta av det provencalska kökets härligheter.

De flesta matställena och butikerna hittar du nere längs huvudgatan. Det kan emellertid även varmt rekommenderas att gå en tur i den äldre delen av staden där de labyrintiska gatorna slingrar sig mellan de charmiga pastellfärgade och rustika husen. Redan under Medeltiden var Lorgues så viktig för området att man byggde försvarsmurar som du än idag kan se rester av. Är du uppmärksam under din vandring så kan du i de små gränderna se fontäner, tvätthus och rester av gamla kvarnar och kapell. Börja gärna med ett besök på turistkontoret och hämta en karta som visar var de historiska ställena finns i staden.

Omgivet av vinodlingar och spännande utflyktsmål.

Värdesätter du gastronomiska upplevelser under din semester? Du får på en resa till Lorgues rikliga möjligheter att utforska lokala vingårdar. Lägg därtill att detta område erbjuder massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Dessa aktiviteter inkluderar allt från ridning till kanotturer i den närliggande Gorges du Verdon, även känd som "Europas Grand Canyon". Det finns också massor av vandringsleder närmare staden och turistkontoret har som regel även en karta över dessa. Känner du för lite bad så ligger medelhavskustens stränder vid Sainte-Maxime och Saint-Tropez-bukter bara omkring 45 minuters körning bort.

Lorgues är onekligen en charmig bekantskap i sig men annars är det som en bekväm utgångspunkt för utflykter i Provence-Alpes-Côte d'Azur som staden på allvar kommer till sin rätt. Regionen är en av Frankrikes mest intressanta både när det gäller kultur och natur. På kort köravstånd från Lorgues ligger många andra trevliga små städer så som Entrecasteaux, Tourtour och Flayosc i vilka du också kan uppleva ett autentiskt provencalskt landsortsliv.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Lorgues