Resor till La Seyne sur Mer

La Seyne sur Mer, som ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur i den södra delen av Frankrike, är berömd för sin skeppsindustri och för att rymma ett av de finaste skeppsvarven i Europa. Boka din resa till La Seyne sur Mer med Escapeaway i dag!

Under de senare åren har staden på ett mycket framgångsrikt sätt, dock lyckats göra om sin status som industristad, till ett populärt resmål för både franska och utländska gäster, bland annat genom att förvandla en del av de före detta hamnarna till parker, lustbåtshamnar, hotell, barer och restauranger. Och de erbjuder en unik utsikt över Toulons bukt och Medelhavet.

Välkommen till Frankrike med Escapeaway. Vi är specialister på resor till La Seyne sur Mer och till andra resmål i Provence, där du bor på handplockade hotell på din resa. Skriv in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till La Seyne sur Mer som passar för dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i La Seyne sur Mer, enbart de hotell som fått fina recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

Stränder

I Plage des Sablettes, som endast ligger cirka 4 kilometer från staden, hittar du en av regionens mest älskade stränder: en kilometerlång båge av fin vit sand, med utsikt till den framatiska siluetten av Cap Sicié och Deux Frères klippor - som bär på en lokal legend förankrad i grekisk mytologi.

Det finns dessutom ett par vattensportsbolag på stranden, som erbjuder olika typer av aktiviteter, såsom vindsurfing, kajakpaddling, dykning och segling. Och på kvällen, kan du ha tur och få lyssna till en konsert eller se på fyrverkerier på stranden.

Om du fortsätter ner mot Cap Sicié, kommer du möta flera bra stränder, alla inom en bilfärd på 20 minuter från la Seyne sur Mer. Det finns totalt 7 stränder i olika storlekar, från den långa sträckan på naturstranden Plage du Jonquet, till de småbukterna Plage des Bernette och Plage de la Verne.

Om du gärna vill bada i lugn och ro, kan du välja en av de mindre populära stenstränderna, som t.ex. Plage de Pins.

Sevärdheter

Toulons hamn

Toulons hamn ligger i lä av halvön Saint-Mandrier i söder, och är en hamn som både har en spännande historia och en spännande nutid, som den franska flottans huvudbas vid Medelhavet.

Fort de Balaguier

Denna borg byggdes år 1673 för att försvara den östra delen av Toulon Hamn.

Dess mest avgörande historiska händelse ägde rum år 1793, efter at Tulon hade kommit under brittiskt herredöme, då en fransk här - ledd av Napoleon Bonaparte - inledde ett angrepp på borgen, som bidrog till att driva bort britterna från staden - och till att göra Napoleon till general.

Borgen ägs fortfarande av den franska flottan, men drivs av kommunen, som har upprättat ett litet maritimt museum inne i borgen.

Parc de la Navale

En bit öster om marinan, ligger Parc de la Navale, som på många sätt illustrerar La Seynes spektakulära återuppfödsel och förvandling till resmål efter dess skeppsindustri kollapsade.

Parken täcker hela fem haktar, och är full av tallar och svajande palmer som står stolt där de gamla varven brukade ligga. Här finns också en stor maritim lekplas för de små, och en lång vattenkanal med små gångbroar.

För par på semester i staden, finns inget vackrare ställe att promenera hand i hand, med ustikt över Toulon-hamnen och Mont Faro i fjärrna, än just här.

Église Notre-Dame-du-Bon-Voyage

Denna kyrka, som byggdes år 1673, har varit en viktig del av La Seynes historia som sjöfartssamhälle. Seglare och sjömän har kommit hit för att be om lycka innan avresa och för att tacka för en säker tur vid återkomst.

På slutet av 1800-talet brjade kyrkan att falla isär, och den franske arkitekten Michel Pacha grep in. Han designade om fasaden och gav den ett fashionabelt neo-gotiskt rosenfönster och en portal kronad med vackra utskärningar.

Téléphérique De Toulon

Vi har redan nämnt Mont Faron, och faktum är att du kan ta en linbana upp till toppen av bergen precis utanför Toulon. Fran La Seyne sur Mer tar det cirka 15 minuter att köra till den nedersta stationen, varifrån linbanan avgår.

Linbanan installerades i slutet av 1950-talet, och leder dig upp till 378 meter över havet. De tar endast 6 minuter att nå den översta stationen, varifrån du har utsikt över hela Toulon och dess hamn.

>> Läs även om resor till Avignon                                                                                                                                                          >> Läs mer om kör-själv semester i Provence

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i La Seyne sur Mer