Resor till La Croix-Valmer

La Croix-Valmer ligger precis söder om Saint-Tropez på Côte d'Azur, även känt som Franska Rivieran. Medan den kända grannstaden i norr ända sedan 1960-talet har varit känd som ett av jetsetets favoritresmål på den franska medelhavskusten så är La Croix-Valmer framför allt känt för sina sju vackra badstränder.

De gyllene sandstränderna ligger vid foten av det skogklädda Massif des Maures. Ända tillbaka på romartiden lockade detta vackra område till sig semesterresenärer och än idag kan du se resterna av en romersk villa här. I våra dagar breder semestervillorna ut sig uppe från själva La Croix-Valmer utför bergssluttningen ner mot det turkosblåa havet.

Både uppe i centrum av La Croix-Valmer ett par kilometer från havet och ända nere längs kusten ligger det många restauranger och tillräckligt med inköpsställen för att täcka de flesta behov. På sommaren hålls det ibland friluftskonserter men för de flesta som reser till La Croix-Valmer är det stränderna och de vackra omgivningarna som är huvudattraktionen.

La Croix-Valmer är idealiskt för en avkopplande badsemester men det finns även annat att hitta på när du reser hit. Vill du ha lite omväxling från strandlivet så finns det några vackra kuststigar som är väl värda att utforska. Gå till exempel från Plage Gigaro till Plage L'escalet och njut av den vackra utsikten längs vägen. Förflyttar du dig i stället lite bort från kusten in på halvön så kan du uppleva äkta landsortsidyll i Gassin och Ramatuelle. Här erbjuds rikliga möjligheter att njuta av olika förfriskningar på trottoarserveringarna med vacker utsikt tillbaka ut mot havet.

Utflykter

Reser du till La Croix-Valmer är det självklart även som gjort för att besöka Saint-Tropez som ligger på motsatta sidan av den lilla halvön. Denna berömda badort har en alldeles speciell status på medelhavskusten sedan 1960-talet då Brigitte Bardot och andra av dåtidens stora stjärnor kastade sin glans över denna lilla fiskeby. Till de längre dagsutflykterna hör storstäder som Cannes och Nice som även de ligger inom din räckvidd och erbjuder massor av kulturella erbjudanden samt shoppingmöjligheter.

Hitta din resa till La Croix-Valmer i sökmotorn här på sidan där du kan boka både flyg och hotell som en paketresa med Resegaranti. Vi har omsorgsfullt handplockat de hotell och semesterbostäder som du ser i urvalet, Allt för att ge dig den bästa inramningen till din semester.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i La Croix-Valmer