Resor til La Cadière d'Azur

Den här lilla Medeltidsstaden ligger uppe på en kulle va 43 km från Marseille och 17 km från Toulon. Från staden har du vacker utsikt över det omgivande landskapet som består av vingårdar och den pittoreska grannstaden Le Castellet och på klara dagar kan du se ända ut till havet. 

Stadens utbud

Stadens kännetecknas av sina hus med provensalska färger och sitt lugna stämningsfulla tempo. Här övervakar de äldre stadens barn medan det skvallras och småpratas över ett glas vin eller en kopp kaffe på torgens barer och caféer. I staden hittar du flera mataffärer, bagare, slaktare och försäljning av olika lokala produkter, men även ett antikvariat, en klädaffär och en bokhandlare. Det finns även flera banker, apotek och vårdcentraler. 

En historisk stad

Staden har flera spår av sin egen historia, så som den gamla stadsmuren, där man gjort en dygd av att behålla de tre portarna. längs stadens smala gator stöter du på några historiska kyrkor och ett ständigt tickande järnur från 1551. Utanför stadens finns också spår av historien, i form av vinodlingar som producerar en av Frankrikes äldsta viner, nämligen Bandol. Om du föredrar sol och bad framför kultur och vin, ligger de vackra sandstränderna vid Bandol bara ca 10 km bort. 

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i La Cadière d'Azur

Vad tycker gästerna om i La Cadière d'Azur?

9,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner