Kultursemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur

När siktet är inställt på semester med fokus på kultur och historiska upplevelser är det få destinationer som kan leverera så som Provence. Regionen som har fostrat och hyst några av de största mästarna gör dig aldrig besviken. Boka en kulturresa till Provence med Escapeaway i dag!

Regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur i det sydöstra hörnet av Frankrike har i många år utövat en stor dragningskraft på konst- och kulturintresserade från hela världen. Mästare som Picasso, Matisse och Van Gogh kom hit för att fånga det vackra ljuset i sina landskapsmålerier som du idag kan beskåda bland annat på Musée Granet i Aix-en-Provence.

Den historiska huvudstaden i Provence, Aix-en-Provence, är enbart en av många platser du bör besöka under en kultursemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur. Låt till exempeln resan även gå via Avignon, där Påvepalatset från 1300-talet och St. Bénézet-bron utgör några av stadens största sevärdheter.

Historiskt sett har Provence-Alpes-Côte d'Azur varit en smältdegel och många är de folkslag som genom tiderna satt sin prägel på regionen. Historiens vingslag och influenserna utifrån kan du bland annat uppleva i den romerska arenan i Arles, på Vaubans fästning i Briançon, samt vid borgruinen Château des Baux de Provence. Medan du i de vackra Lubéron bergen kan uppleva ett pärlband av frankrikes vackraste medelåldersbyar omgivna av lavendelfält, olivträd och vinstockar.

Det är kort sagt en hel värld av intressanta sevärdheter som tillsammans med gastronomiska upplevelser och vacker natur gör Provence-Alpes-Côte d'Azur till ett perfekt resmål för en kultursemester.

>> Läs mer om våra resor till Provence-Alpes-Côte d'Azur
>> Läs även om kulturresor till Frankrike här

>> Läs mer om kulturresor

Karta över Provence och Côte d'Azur

Populära hotell i Provence och Côte d'Azur

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Lorgues
9,7
Fantastiskt
612 omdömen
  • Närmaste flygplats: 81 km
  • Avstånd till havet: ca. 45 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Nice
9,1
Fantastiskt
699 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Marseille
9,2
Fantastiskt
633 omdömen
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)