Resor till Joucas

Av de många små landsorterna i den vackra naturparken Luberon så hör inte Joucas till någon av de mest kända av dem men är inte mindre målerisk för det. Den lilla byn ligger på en kulle varifrån du verkligen kan njuta av det vackra landskapet. Följ de smala gatorna som slingrar sig mellan de otroligt charmiga stenhusen och känn historiens vingslag i denna lilla stad som anlades omkring år 960.

På din väg upp genom Joucas kommer du lägga märke till de unika sten- och träskulpturerna som gjorts av lokala konstnärer. Högst upp i staden ligger den gamla fästningen som numera är ett privat hem, en gammal olivkvarn som rymmer ett museum med de ursprungliga redskapen samt en landsortskyrka från 1700-talet.

Joucas har i dag mindre än 300 invånare men tack vare den turism som trots allt finns här har byn ändå ett par restauranger. Här har du möjlighet att stifta närmare bekantskap med det lokala provencalska köket samtidigt som du njuter av utsikten över vinodlingarna. Utöver viner är Luberon även känt för att vara ett område rikt på tryffel. Här befinner du dig dessutom i ett område där det inte är särskilt långt till de närmsta grannstäderna med ännu fler restauranger.

Åk på äventyr i Luberon

Charmerande småstäder som Gordes, Goult och Roussillon ligger till exempel alla omkring 10-15 minuters körning från Joucas. Även på dessa platser kan du tillbringa mycket tid med att bara flanera runt på de trevliga gatorna och njuta av stämningen på de små torgen där det som regel är marknad minst en gång i veckan. Vill du inte använda bilen så har du på en resa till Joucas också rikliga möjligheter att snöra på dig vandringsskorna eller gränsla en cykel för att utforska närområdet. Numera har man sett till att det finns många ställen att ladda el-cykelbatterier om du är på tur med en el-cykel.

Du kan lätt få det mesta av semestern i Joucas att gå åt till att utforska Luberos många vackra slott, vingårdar och trevliga landsorter. Det kan emellertid även rekommenderas att göra en utflykt till den gamla Påvestaden Avignon som ligger utanför naturparken omkring 43 kilometer västerut.

Hitta din resa till Joucas i sökmotorn här på sidan, där hittar du omsorgsfullt utvalda hotell och semesterbostäder till en oförglömlig semester på en av de vackraste platserna i Frankrike.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Joucas