Resor till Hyeres

Hyères är på en och samma gång kullar och hav. En ytterst tilltalande provencalsk liten stad med alla nödvändiga härligheter inom kort avstånd. Boka din resa till Hyères med Escapeaway i dag! 

Kommunen sträcker sig både in i landet och ända ut till havet, inklusive halvön Giens och öarna Porquerolles, Port-Cros och flera andra, men kommunens centrum ligger fyra kilometer från kusten där en charmerande stad har vuxit fram omkring borgen Château de Saint-Bernard på Casteou-kullen. Nedanför den gamla stadskärnan ligger eleganta och moderna villor, affärskvarter, ett casino och den nord-syd gående Avenue Gambetta som tar dig ner till den vackra Rivieran, Côte d’Azur. 

Välkommen till Provence med Escapeaway, vi är specialister på resor till Frankrike och resmål i andra länder där du bor på handplockade och noga utvalda hotell under din resa.

>> Läs även om resor till Avignon

Mycket mer än fina badmöjligheter

Det finns tillräckligt med stränder omkring Hyères för att du ska kunna prova en ny varje dag. Den 5 kilometer långa Plage de l'Almanarre ligger som regel i fint lä från östanvinden, medan det längre ut på halvön är stränderna La Capte, La Badine och La Bergerie som vanligtvis har mest lä under dagen då mistralen blåser från nordväst.

Om du trodde att en semester på denna kuststräcka "enbart" är en möjlighet att njuta av det azurblåa vattnet och de fina sandstränderna samt de små badorterna, då är det bäst att du tänker om, för du behöver absolut inte åka in till Provence lavendel- och vinodlingar för att hitta spännande och charmerande historiska omgivningar. Se bara på Hyères!

Staden är med sitt läge några få kilometer från den hektiska kusten det idealiska resmålet för dig som inte bara vill ligga och dåsa på stranden vid vattnet ut mot halvön Presqu'ile de Giens, utan som även vill uppleva stämningsfulla, smala gator i en Medeltidsstad. På sommaren råder det i samband med Les Nuits Blanches en härlig stämning i den gamla, övre delen av Hyères med marknader, konserter och butiker med sena öppettider. Medeltidsstaden ger dig en liten bit av det som är så charmigt med Provence, grönsaksmarknader, trottoarserveringar och små boutiquer.

Hyères är även ett bra resmål för dig som tycker om att vara aktiv under din semester. Det finns nämligen mängder av idylliska vandrings- och cykelleder i området och det tillkommer hela tiden fler. Du hittar en översikt över de markerade rutterna på stadens egen hemsida. Framför allt den närliggande Borrels-dalen bjuder på många natursköna sträckor. Ett annat givet utflyktsmål är de tre små gyllene öarna Iles d'Or, dit det på sommaren normalt går färja en gång i timmen till den större av öarna som heter Porquerolles. Många tar med sig cykel för att bättre kunna utforska ön.

Bra för hälsan...

Denna måleriska stad kan skryta med rötter ända tillbaka till fenicierna och hade en storhetsperiod under Medeltiden och just den senare har i stor grad präglat stadsbilden. Långt senare under 1700- och 1800-talet fick Hyères rykte om sig att ha ett speciellt hälsobringande klimat vilket ledde till att det uppstod flera sanatorier här och många utlänningar framför allt rika engelsmän som bland andra Robert Louis Stevenson, Joseph Conrad och drottning Victoria, tillbringade längre perioder här under vintern på dessa varmare breddgrader.

Boka resan till Hyères online

Med Escapeaway kan du resa till Hyères från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt till Toulon/Hyeres airport, eller till den stora flygplatsen i Nice, varifrån du kan fortsätta på egen hand. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser, paketerar dem med våra utvalda hotell i Hyères samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt i en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Saint Tropez
>> Boka en vingårdssemester i Provence

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Hyeres