Resor till Grasse

Staden Grasse ligger högt belägen i det vackra, frodiga och blommande inlandet väster om Nice och Cannes - omgivet av skyddande berg som bidrar till det ytterst milda klimatet. Boka din resa till Grasse med Escapeaway i dag!

Välkommen till detta område av Frankrike med Escapeaway, vi är specialister på resor till Grasse och andra resmål i Provence där du bor på handplockade hotell under din semester. Boka din resa till Grasse som ett komplett paket som inkluderar hotellvistelse, flygresa och hyrbil eller transfer tur/retur från flygplatsen. Vil du hellre själv arrangera din resa till Frankrike så kan du naturligtvis även nöja dig med att enbart boka ditt hotell genom Escapeaway.

Liksom på andra destinationer så erbjuder vi på alla resor till Provence valfritt avresedatum och valfri reslängd och du kan flyga direkt till Nice som är närmsta flygplats när du ska bo i Grasse. Vi erbjuder bland annat avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Du hittar ytterligare information om flygrutter, priser med mera i sökmotorn. 

>> Läs också om resor till Cannes här

Parfym

Att Grasse är synonymt med parfym beror först och främst på att staden är omgiven av blommande fält med bland andra växande rosor, jasmin och lavendel. På dessa marker skördar man "dofterna" och staden har blivit centrum för produktionen av råvaran bakom de fina parfymer som senare kan köpas i Paris... I Grasse görs 2/3 av de franska parfymextrakt och parfumeessenser, och de går världen runt. Därför finner man några av de största fabrikerna och tillverkare i staden, såsom Fragonard, Molinard och Galimard som alla kan besökas. Staden är också hem för ett parfymmuseum!

Parfymindustrin i Grasse har varit konstant sedan 1800-talet, och staden lockar fortfarande den så kallade Les Nez (näsorna), som kommer för att lära sig att identifiera de mer än 2.000 olika dofter som finns i parfym-regi. Det finns mycket att ta fasta på i Grasse.

Familjen Fragonard i Grasse

Familjen Fragonard är mer än bara parfym i Grasse. Flera grenar av familjen har museer i staden, således kan man besöka Musée Fragonard samt ett konstmuseum med verk av stadssönerna JH Fragonard och hans son Evariste. De båda är födda i staden och mycket känd i hela Frankrike, så man kommer också att hitta deras verk på Louvren i Paris. Man kan naturligtvis också besöka Musée de la Parfumerie Fragonard som öppnade 1921, och se hur man i gamla dagar framställde parfym, och vad man ska använda för att framställa dessa.

Grasse stad idag

Grasse har en äldre stadsdel; Vielle ville som är ett medeltida centrum med smala gator, trappor, små torg och fullt av intressanta butiker. Staden är intressant nog inte full av souvenirbutiker, som vissa finner befriande. Å andra sidan innehåller några museer, särskilt Musée d'Art et d'Histoire de Provence, där man kan följa regionens historia, lära sig om dess traditioner och få insikt i konsten. Och sedan finns det Musée International de la Parfumerie, där man kan se hela processen av parfym tillverkning.

Katedralen i staden är dock också bland de mer spektakulära sevärdheterna i Grasse. Katedralen är tillägnad Notre Dame du Puy och grundades under 1100-talet. Inuti finns det tre verk av Rubens och ett av den lokala konstnären Fragonard Jean-Honoré Fragonard.

Jasmine Festival

Varje år i början av augusti arrangeras det en festival i stan: Fête du Jasmin, även känd som La Jasminade. Så har det varit sedan 1946. Idag har festivalen utvecklats och är en stor händelse där stora jasmin-dekorerade flottor kör genom staden, och ombord är unga kvinnor i små dräkter som kastar blommor till publiken. Paraden kallas "blomster-slaget" och alla blir badade av den naturliga parfymen från blommorna. Under festivalen arrangeras även fyrverkeri shower, det arrangeras en del gratis festivaler och det spelas musik och visas gatukonst.

Så bokar du en resa till Grasse

Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn och hitta lätt en flexibel resa till Grasse som passar för dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - vi söker efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Grasse, enbart de som fått fina omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om paketresor till Provence
>> Boka en billig semesterbostad i Provence

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Grasse