Familjesemester i Provence

Underbara badstränder och 300 solskensdagar per år, har gjort den Franska Rivieran populär bland svenska barnfamiljer. Det är dock inte bara den vackra Medelhavskusten som gör regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur till ett attraktivt resmål för en familjesemester i Frankrike.

Detta vackra sydöstra hörn av Frankrike, bjuder på ett brett urval av upplevelser och aktiviteter för hela familjen - om ni inte vill ligga och slappa på stranden hela dagen. Provence-Alpes-Côte d'Azur bjuder till exempel på en otroligt varierande natur där ni t.ex. kan prova på rafting i Frankrikes svar på Grand Canyon, på den vackra göna Verdon floden som rinner fram på bottnen av en djup bergsklyfta. Dagen därpå kan ni titta på rosa flamingos i det unika Camargue-floddeltat där Rhöne-floden mynnar ut i Medelhavet.

Är ni mer intresserade av stadsrundturer, har till exempel storstaden Marseille massor av intressanta sevärdheter och bra möjligheter för shopping. Likaså bjuder de gamla kvarteren i Nice in till en dag där ni kan utforska små trevliga butiker, cafeer och restauranger. Inne i landet ger en utflykt till de vackra Lubéronbergen er möjlighet att uppleva charmiga medeltida städer som klänger sig fast längs bergssidorna. I St. Tropez och Monte Carlo flockas de rika runt yachter och bilar i miljonklassen, för att synas och blir sedda. Det är möjligt att vi övriga inte har något att visa i samma klass, men det är gratis att titta - och upplevelsen är stor för både stora och små.

I östra Provence reser de höga bergen sig, när Alperna sträcker sig mot himlen, och här ligger en rad skidområden i världsklass, t.ex. Serre Chevalier, Avoriaz och Valloire. Tycker du istället om upplevelser på havet, är det möjligt att segla ut från bland annat St. Tropez eller St. Maxime, till de små öarna längs Rivieran där barnen kan leka på kritvita stränder, eller där ni alla kan vandra i orörda naturrreservat - här finns något för hela familjen.

En familjesemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur bjuder kortfattat på oändliga möjligheter till intressanta utflykter och det är ju inte utan anledning som så många resenärer - med eller utan barn - återvänder till denna del av Frankrike år efter år.

>> Läs mer om våra handplockade hotell och resor till Provence-Alpes-Côte d'Azur
>> Här kan du läsa med om familjesemestrar i Frankrike

>> Läs mer om familjesemester