Resor till Èze

Den vackra lilla medeltidsstaden Èze har ett av de mest spektakulära lägena på den franska Rivieran, framför allt den övre delen av staden, Èze village, som klänger sig fast på toppen av en klippa runt en borgruin. Härifrån har man en makalös utsikt mot kusten och det azurblåa, glittrande Medelhavet. Vid foten av klippan ligger Èze-sur-Mer med sin lockande strand. 

Det bästa av Cote d’Azur

När du i dag går genom de charmiga, smala gatorna upp mot borgen och den vackra botaniska trädgården Jardin Exotique d’Èze på toppen känner du tydligt historiens vingslag. Staden med sitt betagande och en gång så strategiskt viktiga läge har genom tidernas gång varit scenen för åtskilliga dramatiska händelser. Ända sedan romartiden och fram till 1800-talet har herradömet över Èze skiftat händer många gånger och det har inte alltid skett under fredliga former.  

Även om Èze village under högsäsongen ofta har många besökare här på sightseeing så råder det lugn och idyll över staden. På din väg runt mellan de rustika råstenshusen med färgglada bougainvilleas kommer det kännas som om du har hamnat i en tidsficka. Trots sin popularitet har Èze lyckats bevara mycket av sin ursprungliga atmosfär. Titta gärna in i stadens små spännande boutiques med konsthantverk eller i något av de många gallerierna som vittnar om att de vackra omgivningarna lockar kreativa själar till den lilla staden. Det är dessutom en enastående upplevelse att bara flanera runt i det som nästan känns som en filmkuliss.

När du känner för någon förfriskning finns det ett bra urval av matställen i Èze som omfattar allt från enkla tavernor till gourmet-restaurangen Château Eza, till vilken matentusiaster kommer långväga ifrån för att äta på. Du kan naturligtvis även gå ner till stranden vid Èze-sur-Mer för att ta ett dopp och njuta av den värmande solen på Cote d’Azur.

En resa till Èze ger dig även möjlighet att utforska andra intressanta städer, sevärdheter och stränder på Rivieran. Nice, Monaco och Beaulieu sur Mer ligger till exempel alla mindre än 10 kilometer från Èze.

Boka din resa till Èze i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Èze och på resten av Cote d’Azur. Kombinera eventuellt med en flygbiljett till Nice där den närmsta flygplatsen ligger. Det är som regel lätt att hitta en lämplig flygförbindelse till denna stora internationella flygplats. Du bokar enklast ditt flyg i sökmotorn här på sidan, då är du säker på att det passar med din vistelse. Du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester på franska Rivieran bör du komplettera med en hyrbil. Du får allt satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Èze