Resor till Cogolin

Cogolin är en på många sätt typisk provencalsk liten stad med sina pastellfärgade hus med fönsterluckor. Orten ligger idylliskt vid foten av Massif des Maures några få kilometer från Côte d'Azur, även känd som Den Franska Rivieran. Ett klocktorn från 1300-talet är stadens mest kända minnesmärke och vittnar om stadens långa historia som sträcker sig till långt innan folk började resa hit på semester.

Stolta hantverkstraditioner i idylliska omgivningar

Namnet Cogolin är kanske inte så välkänt utanför Frankrike men du har nog hört talas om  Saint-Tropez? Denna fashionabla badort ligger bara omkring 10 kilometer öster om Cogolin. Medan jetset och kändisar i årtionden har flockats runt denna berömda grannstad har Cogolin i högre grad lyckats behålla en autentisk landsortsatmosfär. Även om det finns färre exklusiva märkesvarubutiker här så finns det gott om trevliga restauranger och caféer i Cogolin.

Det finns långa och stolta hantverkstraditioner i Cogolin som i århundraden varit känt för piptillverkning och vävning. Staden som har omkring 12 000 invånare har fortfarande ett familjeägt företag som tillverkar handsnidade pipor av det värmebeständiga träslaget som växer i de närliggande bergen. Även om du inte är någon piprökare är det värt att titta in och se tillverkningen dit besökare är välkomna. Det kan även rekommenderas att ta vägen förbi utställningen av lokalproducerade mattor vilka fortfarande tillverkas på vävar från 1800-talet.

Hantverk av hög kvalitet är emellertid inte de enda lockande produkterna på en resa till Cogolin. Bland kullarna runt staden ligger även en handfull fina vingårdar. Det har odlats vin här sedan långt tillbaka i tiden på grund av stadens perfekta läge mellan havet och bergen. De viner som produceras här och som har förfinats genom många generationer får du naturligtvis rikliga möjligheter att smaka på under en resa till Cogolin.

Knappa 5 kilometer österut ligger Port Cogolin men räknas ändå som en del av staden. I motsats till själva staden Cogolin är Port Cogolin en mer modern semesterort bestående av semesterlägenheter belägna ända ut mot vattnet. Under högsäsong är marinan fylld till bristningsgränsen av nöjesbåtar och det sjuder av liv på den närliggande familjevänliga sandstranden. Här kan du njuta en avkopplande dag vid Saint-Tropez-buktens azurblåa vatten.

Det finns många andra intressanta utflyktsmål inom kort avstånd. Reser du till Cogolin kan du både uppleva de charmerande kuststäderna på Côte d'Azur samt naturen och de måleriska medeltidsstäderna en bit in i landet. Det tar till exempel inte många minuter att köra en tur norrut till Grimaud som har en idyllisk gammal stadskärna med stenbelagda gator som slingrar sig mellan rustika hus. Du bör naturligtvis även köra till Saint-Tropez för att uppleva stämningen i en av Rivierans mest kända städer.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell som vi redan har handplockat till vårt program med resor till Cogolin. Dessa hotell hittar du i sökmotorn här på sidan.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Cogolin