Resor till Carry Le Rouet

Välkommen till Carry le Rouet, en charmig badort omringad av talltäckta berg och klarblått vatten, 30 km väster om Marsielle och 15 km från Camargue. Flygplatsen i Marseille ligger inte mer än 20 kilometer bort. Ett riktigt guldkorn av många anledningar!

Hitta din favoritstrand

Plage du Cap Rousset är den största sandstranden i naturreservatet och här kan du parkera ganska nära stranden. En annan av stränderna heter Plage du Rouet och är en mix av sten- och sandstrand. Här finns en restaurang, parkering (mot betalning) och här kan du även hyra luftmadrasser och kanoter. Slutligen har vi Cove Tulière med småsten och fri parkering. Djur är förbjudna på alla stränderna. 

Vattensporter

Stränderna är kända för sitt klara vatten och därför är har dykning blivit en mer och mer populär aktivitet. Här hittar du några intressanta alg-arter så som Posidinia-sjögräs. Fiske är förbjudet med syfte att skydda området och det marina livet, dock är det möjligt att paddla kanot, segla och surfa och båtar kan du hyra i hamnen.

Andra aktiviteter

Av de 1000 hektar som Carry Le Rouet utgör, är bara 300 ockuperade av människor. Resten är ett trädbevuxet naturreservat och friluftsaktiviteterna är många i detta område: du kan t ex ta en av vandringslederna, eller varför inte göra en cykelutflykt och utforska naturen på två hjul. 

Sjöborrefestival och marknader

Staden är även känd för sina sjöborrar och varje söndag i februari hålls festivaler där du kan provsmaka just denna specialitet och även andra skaldjur. För fler lokala smakupplevelser, bör du besöka stadens marknad som hålls varje tisdag och fredag morgon. Utöver detta hålls flera Fiores och marknader på det stora torget under hela året och på somrarna hittar du även dag och nattmarknader på esplanaden i hamnen. 

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Carry Le Rouet