Resor till La Camargue

Vita, vilda hästar, rosa flamingos och svarta tjurar som bevakas av lokala cowboys... Det låter som något från ett äventyr, men det är vardag i naturparken La Camargue som ligger i det västra Provence på gränsen till Languedoc-Roussillon runt Rhone flodens mynning till Medelhavet.

Upplev den unika naturen

La Camargue är känt för sin unika natur och de många djurarter som trivs i denna unika miljö. De vilda vita hästarna, rosa flamingos i flock och svarta tjurar är några av dem, för att inte tala om upp till 400 olika arter av fåglar som flyger här forbi varje år. Kombinera ett besök i La Camargue med det klassiska soldränkta Provence, och du är garanterad en minnesvärd semester.

Vildmarker, stränder och djurliv

Området är stort, platt och blött! Rhone flodens delta är Europas största och omfattar hela 930 km². Från Arles och söderut avgränsas La Camargue av Rhone flodens två utlöpare Grand Rhone och Petit Rhone och bildar därmed nästan en ö för sig själv. Området har sedan 1967 varit en skyddad naturpark, och här lever vilda hästar och tjurar, flamingos och en mängd av fågelarter. Här finns också saltproduktion och risfält.

Respektera naturen

Besöker man La Camargue ska man vara beredd på att det inte är frågan om ett zoo eller en zooligisk trädgård, utan en skyddad del av naturen. Det är därför lämpligt att man endast kör på markerade stigar och vägar och att man respekterar de vilda djur som varken får jagas eller matas. Då fuktigheten i marken är hög rekommenderas det att man medtager effektivt skydd mot mygg, som också trivs i den fuktiga miljön. En bra kikare och teleobjektiv kan också rekommenderas för fågelskådning och fotografering.

Sevärda städer

Staden Saintes-Maries-de-la-Mer är ett måste med sin fina placering ner till havet och genuina centrum som präglas av rikt handelsliv och flera lokala restauranger. Den gamla stadsdelen med vita byggnader och vackra domkyrkan bör absolut upplevas! En annan stad värd att besöka eller kanske rent av ha som bas för en semester är La Grande Motte med sin lustbåtshamn, flera restauranger och butiker.
Det finns många arrangörer av utflykter i området, och ifall man drömmer om att själv vara en les Gardiens för en dag, alltså den lokala versionen av cowboys så finns det möjligheter på hästryggen.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Camargue