Resor till Cagnes-sur-Mer

Cagnes-sur-Mer ligger på Franska Rivieran precis mitt mellan den eleganta storstaden Nice och Antibes med Europas största lustbåtshamn. Du befinner dig här med andra ord på en av de mest attraktiva delarna av Rivieran Cote d'Azur med allt inom kort räckhåll. Även om det därmed finns massor av spännande utflyktsmål att ge sig i kast med på en resa till Cagnes-sur-Mer har själva den medelstora staden (ca. 50 000 invånare) i sig själv mycket att bjuda på.

Tre i ett

Cagnes-sur-Mer är i själva verket en tredelad stad. Cros de Cagnes är kvarteret närmast havet runt den lilla, aktiva fiskehamnen. Cagnes är stadens moderna del där du bland annat hittar det futuristiska inköpscentret Polygone Riviera med kasino och massor av klädbutiker. Sist, men inte minst  inkluderar staden även Haut de Cagnes, vilket är den ursprungliga, medeltida lilla staden med smala gator som ligger runt den imponerande borgen Château Musée Grimaldi uppe på en liten kulle.

Alla tre stadsdelarna förtjänar din uppmärksamhet på en resa till Cagnes-sur-Mer. Lägg därtill den 3 kilometer långa stranden som breder ut sig nedanför staden. Stranden som till största del består av småsten (badskor är en fördel) är huvudsakligen en allmän strand tillgänglig för alla vilket man inte alltid kan förvänta sig på de populära delarna av Rivieran. Det finns även områden med uthyrning av liggstolar och parasoller om du gärna betalar lite för den extra komforten. Det ligger åtskilliga caféer nära stranden. Vill du inte enbart lapa sol erbjuds det även rikliga möjligheter att bedriva olika former av vattensport.

På en resa till Cagnes-sur-Mer hittar du alltså både ett charmigt medeltidskvarter, moderna affärsgator, restauranger och strand inom bara några få kilometer. Staden är dessutom känd för sitt mångfacetterade kulturliv med både återkommande festivaler och andra speciella evenemang. Cagnes-sur-Mer är även känt för att ha regionens ledande hästkapplöpningsbana Hippodrome de la Cote d’Azur.

Utflykter

Du kommer inte att sakna något om din resa går till Cagnes-sur-Mer. Trots det kan det ändå rekommenderas att åka på utflykter utanför staden för att uppleva mer av den vackra sydfranska regionen. Både i Nice åt nordost och Antibes mot sydväst finns det mycket att se och uppleva. Även vid dessa städer kan du koppla av på stranden om du behöver en liten paus från all sightseeing.

Ta dig även gärna gott om tid att besöka några av områdets idylliska små städer och byar en bit in i landet som till exempel det stämningsfulla  Vence eller Saint-Paul-de-France.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Cagnes-sur-Mer