Resor till Brignoles

Brignoles ligger i hjärtat av Côtes de Provence vinregion och ger dig en bra utgångspunkt för en avkopplande semester i sydöstra Frankrike. Boka en billig resa till Brignoles i sökmotorn här på sidan.

Något av det bästa med Brignoles är den charmiga stadskärnan från Medeltiden och stadens fantastiska läge. Denna provencalska handelsstad ligger mitt i hjärtat av Côtes de Provence vinregion. Dessutom gör de goda vägförbindelserna att du har både strand och många intressanta städer inom räckhåll.

Välkommen till Provence med Escapeaway, vi är specialister på resor till Brignoles och andra resmål i regionen där du bor på handplockade hotell på din resa.

>> Läs även om resor till Aups

Det gröna provence

Brignoles, som är känt som den inofficiella huvudstaden för Provence Verte (det gröna Provence), har knappa 17 000 invånare. Historiskt sett har staden nästan från början varit ett centrum för handel i området. Den romerska handelsvägen Via Aurelia går tätt förbi Brignoles, men det var framför allt under Medeltiden som staden på allvar blommade upp. Det var då som Grevarna av Provence började uppehålla sig här under längre perioder på sommrarna. Borgen från 900-talet byggdes till exempel ut under 1200-talet och är numera känd under namnet Palais des Comtes de Provences och som hyser Musée du Pays Brignolais.

Det är också den gamla stadsdelen som med sina smala gator, rustika stenhus, kapell och små springvatten och kyrkor från 1600-talet som är den mest charmerande upplevelsen i Brignoles. För ungefär 10 år sedan fick stadsdelens gamla byggnader en behövlig upprustning så det är ett sant nöje att spatsera runt här i dag.

När du får behov av att vila benen lite kan du till exempel slå dig ner i skuggan av plantanerna vid någon uteservering på det trevliga Place Caramy och njuta av någon förfriskning omgiven av eleganta pastellfärgade hus. Är du morgonpigg så är det på detta torget som du varje onsdag kan uppleva en traditionell provencalsk marknad. Den största marknaden i Brignoles äger dock rum på lördagarna på Place Général de Gaulle i den nya stadsdelen. Det är även i denna nyare del av staden som du idag hittar de flesta affärerna där du kan köpa allt du kan tänkas ha behov av under din semester. 

Medeltidsfestival och vingårdar

Brignoles är fortfarande en viktig handelsstad för lokalområdet. Men det råder ingen tvekan om att om du reser hit som semesterfirare så är det den gamla stadsdelen som kommer dra till sig ditt största intresse. Stadsdelen är trots att den nyligen upprustats nästan som en resa tillbaka i tiden när man går runt här. Befinner du dig i Brignoles den sista "weekenden" i augusti, så är det pricken över i:et för då kan du uppleva medeltidsfestivalen och under den stängs alla gator och gränder av för biltrafik. Då är här istället massor av liv och folk i tidstypiska kostymer, medeltidsmarknader och olika gycklare och upptåg. Skulle du i stället komma hit i början av april kan du gå på marknadsdagar som även de har sina rötter i Medeltiden och då fördjupa dig i regionens egna produkter - och då naturligtvis i första hand de goda vinerna.

Medan de centrala delarna av Brignoles bäst utforskas till fots så är det en fördel att ha bil om du vill ge dig ut på längre utflykter. Det går även att följa vandrings- och cykelleder som tar dig ut bland skogarna och vinodlingarna som omger staden. Fråga eventuellt på stadens turistkontor om vilka möjligheter som finns. Med bil har du härifrån även en bra utgångspunkt för att köra ut till kusten om du känner för ett dopp i Medelhavet. Storstäder som Nice och Aix-en-Provence ligger tack vare motorvägen även de inom förnuftigt avstånd för en dagsutflykt.

För vinälskare är det emellertid inte nödvändigt att förflytta sig särskilt långt från staden får att hitta bra vingårdar där det naturligtvis väntar provsmakningar och möjlighet att köpa "souvenirer" med hem. Ta även en tur förbi några av områdets mindre städer som Correns och Barjols, där känns det nästan som att livet fortfarande går sin gilla gång på samma sätt som det gjort i århundraden.

Hitta en billig resa till Brignoles

Med Escapeaway kan du resa till Brignoles från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, antingen direkt eller med en mellanlandning på vägen. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser och paketerar dem med våra utvalda hotell i Brignoles samt ger dig möjlighet att lägga till hyrbil - allt i en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Boka en paketresa till Provence
>> Lyxsemester i Frankrike

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Brignoles