Resor till Bouc Bel Air

Staden åtnjuter en vacker utsikt över det omgivande landskapet tack vare sitt höga läge och har flera utsiktsplatser från vilka du bland annat kan se det lokalt kända berget Sainte Victoireved och bergsmassivet l’Etoile. Sett med en turists ögon så sjuder staden av en ytterst autentisk provencalsk atmosfär på sina små lugna gator.

Stadens sevärdheter inkluderar fransk trädgårdskonst

När du befinner dig i Bouc Bel Air bör du helt klart ta en närmare titt på den vackra Les Jardins d’Albertas som är ett historiskt monument skapat av Marquis d’Albertas på 1700-talet. Detta är en klassisk fransk trädgård som sträcker sig över flera hektar av sammansatta trappor, terrasser, gångstigar, vattenfall och dammar och självklart många olika varianter av flora – allt mycket välanlagt och välhållet. Trädgården är öppen för allmänheten varje eftermiddag hela sommaren. Även slottet Castrum de Buccumer är sevärt. Slottet byggdes på 700-talet för att stå emot invasioner och ägs idag av kommunen som använder det vid olika arrangemang. Slutligen kan nämnas att det finns många kyrkor och kapell i staden vilka utgör ett minne av stadens månghundraåriga historia. Är du intresserad av keramik och lergods så finns det flera konsthantverkare i staden där du kan avlägga en visit.

Vandringsleder och marknadsdagar

Bouc Bel Air är beläget med en underbar utsikt över det omgivande landskapet tack vare sitt höga läge och det finns flera utsiktsplatser från vilka man bland annat kan studera det lokala berget Sainte Victoireved och bergsmassivet l’Etoile. Varje tisdags- och söndagsmorgon är det marknad i staden och den andra söndagen i månaden är det en antikmarknad. Det finns dessutom flera vandringsleder i området och från kommunens egen hemsida kan du ladda ner en karta som visar längd och faciliteter på de olika lederna.

Bouc Bel Air i dag

I dag har staden cirka 13 000 invånare som lever ett aktivt, välmående väldigt franskt vardagsliv med ivriga skolbarn, moderna utarbetade mödrar och ambitiösa fäder som följer alla sportaktiviteter, stöttar stadens konstarrangemang och deltar i olika lokala händelser som konserter, cykellopp och öppnandet av den senaste parkeringsplatsen.

Bouc Bel Air hittar du mellan städerna Marseille, Gardanne och Aix-en-Provence i södra Frankrike i ett skogbeklätt och blomstrande område. Stadens äldsta centrum ligger på toppen av en liten kulle – en bouc på lokal dialekt, därav stadens namn! Detta centrum kan dateras tillbaka till 600-talet då man la de första byggstenarna i staden på ett traditionellt provencalskt sätt, nämligen med en slottsborg på toppen av en kulle som ett utmärkt försvarsvärn och utsiktspost.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Bouc Bel Air