Resor till Arles

Arles ligger i västra Provence, vid Rhôneflodens bredd i början av dess delta, Camargue. Staden anlades av Julius Caesar år 46 f.Kr och kallas också ibland för Galliens lilla Rom. Staden bär tydlig prägel av sin romerska historia och bjuder på många rester av romerska byggnader, som en teater, termalbad och en amfiteater.

Välkommen till Frankrike med Escapeaway, vi är specialister på resor till Arles och andra resmål i regionen Provence, där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

>> Läs även om resor till Le Pontet

Van Gogh or Arles

När man nämner Arles, går det inte undvika att nämna Van Gogh. Vincent Van Gogh bodde nämligen i Arles under 15 månader av sitt liv, melllan 1888 och 1889, och det var här han skar av sig sitt öra! Han lockades av ljuset i Arles, och hans vistelse här var en av de mest produktiva i hans liv, då han målade mer än 300 målningar och teckningar. Många av hans målningar från denna period är några av hans mest kända, t.ex. caféet på Place du Forum och det gula huset på Place Martine.

Semester och utflyktsmöjligheter i Arles

Arles ligger cirka 70 kilometer från Marseilles flygplats, och befinner sig i ett område där det finns mycket att se. Mot söder kan du bland annat uppleva Camargue, med sitt rika djurliv och i Avignon kan du njuta av den vackra naturen, som bland annat lockade Van Gogh. I den gamla arenan kan du två gånger om året - vid påsk och vid risfesten i september - uppleva tjurfäktning.

Fördjupa dig i Arles historia

Stadens historia går hela 2500 år tillbaka, till 600-talet f.Kr, då Arles började ta form som en grekisk handelsplats. I början av 500-talet f.Kr kommer Arles under lokalbefolkningens herradöme, fram tills romarna erövrar Provence. År 46 f.Kr. blir Arles en romersk koloni och förblir så i nästan 300 år. Det är under denna tiden staden förskönas med alla de romerska byggnader som uppfördes under denna tid.

Staden är än idag starkt präglad av den tidigare romerska besättelsen och man hittar än idag dolda skatter som till exempel år 2008 när man hittade en av de äldsta bysterna någonsin av Julius Caesar i Rhône-floden. Det är därför inte utan grund som Arles idag är känd som Galliens lilla Rom.

En fransk stad med romerskt blod i ådrorna

Arles ligger som sagt i västra Provence vid Rhôneflodens bredd,norr om Camargue. Staden ligger nära Avignon (35 km), Marseille (80 km) och Nîmes (30 km) i regionen Languedoc-Roussillion. Arles är en gammal romersk stad, vars histori går hela vägen tillbaka till 46 f.Kr. Staden präglas av sin romerska förtid vilket kan ses på de gamla romerska monumenten i staden så som arenan, teatern och kyrkan Saint-Trophime.

Så kan du resa till Arles med Escapeaway

Välj om du vill resa till Arles från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vi de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell Arles som passa dig så sätter vi ihop en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till ett pris du inte hittar lägre någon annan stans. Lägg till hyrbil i paketet för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs allt om resor till Provence
>> Boka en vingårdssemester i Provence

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Arles