Resor till Antibes - Juan les Pins

Antibes - Juan les Pins är egentligen två små badorter som genom tidens lopp har vuxit samman till en, därav bindestrecket mellan de två namnen. Här kan man dyrka sol och strand i stor utsträckning, men man kan också använda tiden till stora kulturella upplevelser så som det berömda Picasso-museet eller åka ut på landet innanför kusten för att uppleva några av de små charmerande städerna där. Nattlivet i dubbelstaden bjuder dessutom på ett brett spektrum av möjligheter.

Antibes lustbåtshamn är den största i Europa och den näst största i hela världen. Här lägger de stora lyxyachterna till på Quai des millionaires, så deras passagerare kan komma i land och koppla av på stranden.

Antibes och Juan Les Pins har ett osedvanligt bra läge om man vill vistas i en mindre stad med charm och ändå befinna sig nära större städer som Nice och Cannes samt dessutom ha möjlighet att göra utflykter i inlandet till små charmiga städer som Mougins och St. Paul de Vence.

Varje år i juli månad hålls den traditionella jazzfestivalen, då stora namn från hela världen gästar staden och förvandlar den till ett veritabelt musik-mecka. På en del av strandpromenaden kan man dessutom se kakel med artisternas handavtryck och autografer.

Mitt mellan Cannes och Nice ligger badorterna Antibes och Juan Les Pins på var sin sida av halvön Cap d'Antibes, som rymmer tallskogar, privata stränder i de små bukterna och en del av de mest exklusiva miljonärsvillorna där internationella berömdheter låter sig bli bortskämda. Städerna har med tiden vuxit samman till en men har ändå var och en bevarat sin särprägel.

Antibes har sedan antiken varit en handelsstad och var på sin storhetstid större än både Nice och Cannes. I dag kan man fortfarande se många lämningar från stadens långa historia och de snirklande gränderna och gatorna i den gamla stadsdelen är välhållna och mysiga att gå runt på. Mest berömt är nog Picassomuseet, där verk av den store konstnären från hans vistelse här 1946 ställs ut sida vid sida med andra moderna konstnärers målningar och skulpturer, men det finns även många historiska sevärdheter värda att besöka. 

Juan Les Pins har flera av de klassiska badorternas karakteristika så som de många strandetablissemangen med parasoller och restauranger direkte på stranden samt ett livligt nattliv.

Välkommen till Frankrike med Escapeaway, vi är specialister på resor till Antibes - Juan les Pins och andra resmål i regionen Provence där du bor på noga utvalda hotell under din resa.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Antibes - Juan Les Pins

Populära hotell i Antibes - Juan Les Pins

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Antibes - Juan Les Pins
9,5
Fantastiskt
551 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Antibes - Juan Les Pins
8,8
Mycket bra
488 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Antibes - Juan Les Pins
8,6
Mycket bra
318 omdömen
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)