Resor till norra Frankrike

Norra Frankrike är fortfarande förhållandevis okänt bland internationella turister i jämförelse med de klassiska destinationerna längre söderut. Reser du till norra Frankrike kommer du dock upptäcka ett rikt historiskt arv, autentisk kultur i både råa och vackra landskap som helt klart kan konkurrera med dem i landets andra, mer kända regioner. Här väntar dig vackra kuststräckor, sagolika slott, fantastisk gastronomi och tillräckligt med sevärdheter för många resor.

Det är inte heller längre enbart fransmännen själva som tycker om att resa i norra Frankrike på sin semester. Mitt i sommaren då det nere längs Medelhavet i söder är för hett för annat än att enbart koppla av vid vattnet så kan du i de norra delarna med sina mildare temperaturer till exempel vara mer aktiv. Skulle du gärna vilja ha aktiva upplevelser och sightseeing på din resa så har du massor att ge dig i kast med i Frankrikes nordliga regioner.

Den nordligaste regionen, Hauts-de-France (Övre Frankrike) utgjorde scenen för det blodiga skyttegravskriget under Första Världskriget och i Normandie längre åt väster var stränderna skådeplatsen för Andra Världskrigets största militära operation. På en resa till norra Frankrike erbjuds därför rikliga möjligheter att fördjupa sig i några av världshistoriens mest dramatiska händelser.

Det finne emellertid mycket annat och mer livsbejakande att uppleva på en resa till norra Frankrike. I Lille, den gamla huvudstaden för Flandern, kan du till exempel använda mycket tid med att bara flanera runt på den gamla stadsdelens stenbelagda gator. Trots sin långa historia har Lille i dag en tydlig, ung puls tack vare alla studenter i staden som ger en extra dynamik åt kulturlivet.

Reser du längre österut kommer du till regionen Grand Est. Låter namnet inte bekant? Kanske inte så konstigt för denna nordliga region bildades först 2016 genom en sammanslagning av regionerna Alsace, Lorraine och Champagne-Ardenne. Det är med andra ord en region med massor av autentisk nordfransk charm i form av trevliga byar och småstäder med korsvirkeshus, medeltida borgar, gotiska katedraler, berömda museer, vacker natur - och inte minst berömda viner. Det är i norra Frankrike du kan tillbringa din semester i städer som Strasbourg, Reims och Metz som har många UNESCO skyddade sevärdheter.

På motsatta sidan av Paris längre västerut ligger de nordfranska regionerna Normandie och Bretagne. I jämförelse med Franska Rivieran är kuststräckan här inte på samma sätt ett mål för badsemester. Här finns emellertid åtskilliga charmiga kuststäder med vackra orörda stränder där du trots den engelska Kanalens lite svalare vatten absolut kan njuta av en avkopplande semester med sol och bad. I dessa regioner hittar du även ett helt pärlband av stämningsfulla Medeltidsstäder som hör till de mest välbevarade i hela Frankrike. Medeltidsstämning finns det också massor av på den enastående ön Mont Saint-Michel som är en av landets mest kända sevärdheter. Även om ön med sin borg och sitt kloster är ett populärt utflyktsmål med många besökare så är det en av de platser som bör stå högt upp på listan över upplevelser och platser att besöka på en resa i norra Frankrike.

Perfekt för en bilsemester

Eftersom det är klart enklare att köra till norra Frankrike än hela vägen ner till Rivieran och Medelhavet så är det många som väljer att köra själv. Det är dock inte svårt att hitta billiga flygbiljetter till Paris. Hyr du en bil på flygplatsen så har du en fin utgångspunkt för att utforska norra Frankrike på en kör-själv semester.

Oavsett om du planerar en rundresa eller om du föredrar att fördjupa dig lite mer i en destination på resan till norra Frankrike så är det viktigt att välja rätt semesterboende. Hos oss kan du fritt sätta samman din semester precis så som du vill ha den så den blir din alldeles egna resa. I vårt utbud av boenden hittar du de hotell som fått bäst recensioner från sina tidigare gäster och du kan därför boka i trygg förvissning om att du får den bästa möjliga inramningen till din semester.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Resmål i Norra Frankrike

 • Metz
  1 hotell
  Metz i nordöstra Frankrike är med sina shoppinggator, idylliska flodpromenader, restaurangliv och historiska sevärdheter perfekt för en storstadssemester i lugnt tempo. Staden har en lagom överskådlig storlek men bjuder ändå på många upplevelser.

Populära hotell i Norra Frankrike

Frankrike, Normandie, Deauville
8,8
Mycket bra
882 omdömen
 • Närmaste flygplats: 7 km
 • Närmaste strand: ca. 900 m
 • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Normandie, Honfleur
9,0
Fantastiskt
2409 omdömen
 • Närmaste flygplats: 13 km
 • Närmaste strand: ca. 1.7 km
 • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Normandie, Honfleur
9,2
Fantastiskt
468 omdömen
 • Närmaste flygplats: 13 km
 • Närmaste strand: ca. 1.1 km
 • Internet/Wi-Fi