Resor till Honfleur

Normandiets vackraste och trevligaste hamnfront ligger i Honfleur på södra sidan av Seines mynning vid Le Havre. De charmiga, smala byggnaderna från 1600-talet härstammar från slavhandelns tid, men huserar idag flera olika restauranger.

Impressionismens vagga

Honfleur anses vara impressionismens vagga, då det var här stadsbarnet Eugène Boudin under den senare delan av 1800-talet målade sina första tavlor från strandlivet vid Trouville. Han blev sedan läromästare för en ung Claude Monet, och de skapade tillsammans med bland annat Pissaro, Renoir, Cezanne, Coubet och Jongkind den impressionstiska skolan Ecole de Honfleur.

Genuint Centrum

Hamnen som idag domineras av lustyachter från när och fjärran, är också hem för en del fiskebåtar som varje dag kommer in med dagens fångst, som sedermera tillagas i stadens restauranger.

Utflykter i gastronomins tecken

Den större staden Le Havre, ligger endast en halvtimmes bilfärd bort - mot norr - om du skulle vilja uppleva lite mer liv och rörelse. I väst ligger badorterna som pärlor på rad längs kusten. Honfleur ligger som porten in till Calvados, och i distriktet finns gott om möjligheter att stifta bekantskap med cider, pommeau och spriten med samma namn som distriktet - för att inte glömma alla de fantastiska ostar som regionen framställer.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Honfleur