Resor till Deauville

Deauville är norra kustens svar på Cannes och Monte Carlo. De fashionabla sommarhusen betraktas som juveln på kronan i kuststaden som ligger mellan de större städerna Caen och Le Havre (vilka båda kan nås på en timme i bil). Paris ligger cirka 2,5 timmar bort härifrån, så du kan enkelt göra en dagsutflykt till städernas stad, Paris - eller tvärtom - på en dag.

Deauvilles ursprung

Staden historia går faktiskt hela vägen tillbaka till år 1060, då ledaren Hubert du Mont-Canisy dominerade området som var känt som Auevilla. Staden påminde dock på den tiden mer om ett litet fiskeläge, än en faktisk landsort. Den äxte ursprungligen upp runt höjden Mont CAnisy, och det var fört på mitten av 1700-talet som Deauville började ta form som en attraktiv stad vid havet. Napoleons halvbror Charles Auguste Louis de Monry, anlade stranden i Deauville, och efter napoleons besök i staden 1860 blev den väldigt fashionable. Därför började man straz därpå spekulera i att utveckla infrastruktur så att man både kunde ta emot medlemar från kejsarens hov och från den växande adeln i Paris. År 1863 invigdes därför den första dirakta tågrutten från Paris, och man kunde nu nå Deauville på endast sex timmar. Staden växte lugnt och stilla i takt med att stranden blev en favoritplats för parisare. År 1911 öppnade de kända hotellen Normandy och Royal, och två år senare öppnade också kasinot.

Den lilla hamnen lockar stora franska och engelska lyxbåtar. Utvecklingen skapar grogrund frö ett helt nytt butiksliv, och du ser därför fler och fler lyxbutiker öppna på Deauvilles gator. Coco Chanel var den första designern att öppna en butik här, men flera av de franska lyxmärkena har följt i hennes såpr. Dessutom öppnade också köpcentret Printemps sin första avdelning utanför Paris i just Deauville. Staden är fortfarande en favoritplats på grund av sin vackra, breda sanstrand och dess fashionabla butikerna och läckra restaurangerna.

Moderna tider

Det var först på 1960-talet, som Deauville insåg vad de hade var image och vilka fördelar detta medförde, och det var också de de började anpassa sig efter ett nytt klientel. En internationellt erkänd filmfestival lockar varje år i september både franska och amerikanska skådespelare till platsen. Infrastrukturen växer och Deauville kan nu också nås från Paris via motorvägen A13. Turen på motovägen tar endast två timmar, och därför kallar man ibland staden för det 21:a arrondissemanget i Paris.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Deauville

Populära hotell i Deauville

Frankrike, Normandie, Deauville
9,0
Fantastiskt
2633 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Närmaste strand: ca. 160 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Normandie, Deauville
8,9
Mycket bra
591 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Normandie, Deauville
8,8
Mycket bra
923 omdömen
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Internet/Wi-Fi