Natursemester i Frankrike

Frankrike bjuder på en värld av olika naturtyper, med allt från höga snöklädda berg, till soliga varma stränder som kan besökas året runt. Möjligheterna på en natursemester i Frankrike är därför nästan oändliga.

Många svenskar associerar Frankrike med fantastisk skidåkning på vintern, vilket är i och för sig rätt, men du kan även få stora naturupplevelser hela året runt. En natursemester är därför även under sommaren rik på möjligheter att njuta av utomhuslivet, till exempel på vandrings- och cykelturer, och på samma sätt bjuder Frankrikes floder in till oförglömliga turer i kanot eller kajak.

Ska man bara nämna en av Frankrikes alla natursevärdheter, är det svårt att inte nämna Gorges du Verdon. Den 25 kilometer långa bergsklyftan, som du kan besöka i Provence, anses vara en av Europas vackraste, och är trots dess popularitet ett bra exempel på alla de äventyrliga naturupplevelse som väntar dig i Frankrike. Det går att åka båt på den turkosa floden, som löper i botten av den djupa klyftan, men området är även populärt för sina vandringsturer.

På din natursemester i Frankrike kommer du också på dina turer ta dig genom vackra naturområden och besöka små, charmiga landsorter, där du kan promenera på kullerstensgator och eventuellt samla ny energi på ett café med vacker utsikt över det franska landskapet.

Läs mer om alla resor till vackra omgivningar i Frankrike med Escapeaway