Resor till Toulouse

Den rosa staden är ett av få ställen i regionen som inte är glest befolkat och är dessutom den viktigaste staden i hela regionen. Staden ligger halvvägs mellan Atlanten och Medelhavet och är den fjärde största staden i Frankrike. Toulouse kallas den rosa staden eftersom många av husen är byggda av röda tegelstenar.

Toulouse är en stor universitetsstad och har över 100 000 studerande i staden, rent faktiskt är det bara Paris som har fler studenter än Toulouse. Går man en tur genom staden kan man tydligt märka att det är många unga eftersom de studerande nästan utgör en fjärdedel av invånarantalet. Toulouse har inte mindre än tre universitet samt flera utbildningsinstitutioner.

Tillbaka på Medeltiden var Toulouse ett konstnärligt och litterärt centrum för det medeltida Europa. Staden är även hemort för den äldsta logen i Frankrike vid namn Academie des Jeux Floraux, som varje år delar ut priser till diktare.

Om man tycker om härliga promenader så är Toulouse en stad som inbjuder till just detta. Det är en otroligt härlig upplevelse att gå en promenad längs en av kanalerna eller på någon av stadens härligt mysiga gator. Efter en lång promenad ska man naturligtvis även ha något i magen och restaurangerna i staden är av toppklass.

Toulouse ligger i Midi-Pyrenees regionen i Frankrike, där vädret som regel är milt på vintern samt varmt och torrt på sommaren. Det blir naturligtvis svalare ju högre upp i bergen du kommer.

Midi-Pyrénées kan även skryta med en stor mängd vinodlingar från vilka några av de bästa röda och vita vinerna i sydvästra Frankrike produceras. Några av de mer kända vinerna är Gaillac vittvinet och Madiran

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Toulouse