Lyxsemester i Frankrike

Vill du skämma bort dig själv eller någon du tycker om med en lyxsemester i Frankrike? Då är våra unika och handplockade gömställen det självklara valet. Här kan du njuta er semester i vackra omgivningar på exklusiva lyxhotell, som med deras behagliga franska atmosfär och personliga service kommer ge dig en alldeles speciell semesterupplevelse. Innebär en lyxsemester för dig genuina reseupplevelser och möjlighet till att upptäcka små pärlor, som har bevarat sin lokala prägel och charm? Då är det en resa med Escapeaway till Frankrike som du söker.

Frankrike är ett av Europas stora, historiska länder och som har varit en dominerande faktor i världen som kolonialherre över en rad länder och områden. Frankrike har fortfarande besittningar ute i världen men det är det "gamla Frankrike" som vi känner och älskar och som dessutom har givit namn åt en speciell typ av människor "frankofiler" - personer som bara inte kan få nog av Frankrike. Och det kan man gott förstå, för Frankrike är ett land där äkta lyx är en del av vardagen och där historiska krigsskådeplatser ligger sida vid sida med berömda kök och exklusiva slott.

Noga utvalda lyxhotell i Frankrike

Vi har specialiserat oss på att hitta små unika lyxhotell och semesterbostäder där du fortfarande kan uppleva det "riktiga" Frankrike. De utgör alla en perfekt bas för en lyxsemester där du fördjupar dig i det bildsköna landskapet, de historiska sevärdheterna och inte minst går på upptäcktsfärd i det berömda franska kökets hemligheter och smakar på fantastiska viner från några av världens mest framträdande vindistrikt.

Använd ditt hotell som bas för att inta det franska landskapet och de historiska sevärdheterna, från de höga alperna, över det öde Massif Centrale till Bretagnes vindblåsta kuster. Hyr en bil och kör ut till de stora upplevelserna bland kullar och berg, längs brusande floder och genom välkända vindistrikt. Frankrike har allt och erbjuder bland annat en matkultur vars like inte går att hitta någon annanstans och vars duktiga kockar tillreder utsökta måltider på det lokala hotellet eller på restaurangerna i stan.

Populära destinationer


Provence
En av de mest klassiska destinationerna i Frankrike, och man förstår lätt varför. Avgränsat av Medelhavet, Rhone-floden och den italienska gränsen, och med så ikoniska städer som Monaco, Nice och St. Tropez - Provence erbjuder lyx för hela slanten, och här är det aldrig långt till närmsta lyxjakt, superbil eller champagneflaska.
>> Läs mer om lyxresor till Provence här

Paris
Städernas Stad vid floden Seines bredder behöver väl knappast någon närmare introduktion. Eiffeltornet, Champs Elysées, Triumfbågen, Louvre, Disneyland - här finns jätteattraktioner i stort antal, och trottoarserveringar som erbjuder kaffe och croissants, som smakar som om de var gjorda i himlen. Hos Escapeaway har vi valt ut en exklusiv samling lyxhotell så att du kan få en överdådig semester i Paris.
>> Läs mer om lyxresor till Paris här

Korsika
Kanske den mest spännande av alla stora öar i Medelhavet. Korsika lever sitt eget liv, långt från fastlandet och på många sätt en blandning mellan Spanien, Italien och Frankrike. Ett utsökt kök med massor av fisk, och en dramatisk terräng där det kan ta timmar att bara förflytta sig några få kilometer - bara för att man hela tiden stannar upp och njuter av den ena utsikten efter den andra.
>> Läs mer om lyxresor till Korsika här

Lyxresor med Escapeaway kan bokas med avgång från Stockholm, Göteborg Malmö eller Köpenhamn, och vi flyger med reguljärflyg, så du kan planera din lyxresa precis som du vill. Inkvarteringen på några av våra bästa lyxhotell säkrar dig en semester utöver det vanliga och du är dessutom säkrad av resegarantin. Våra duktiga resekonsulenter hjälper dig att hitta en resa till ett rimligt pris, oavsett om du vill till Paris, Provence eller kanske Alsace.

 

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Frankrike

Populära hotell i Frankrike

Frankrike, Île-de-France, Paris
9,8
Fantastiskt
1049 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.1 km
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Mougins
8,6
Mycket bra
11 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 6.7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Marseille
9,0
Fantastiskt
2394 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Avstånd till centrum: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)