Resor till Nîmes

Nîmes är en fantastiskt vacker stad, med flera historiska monument, varav många härstammar från den romerska eran. Staden har idag cirka. 140.000 invånare, och är en modern och mycket välbesökt stad som är full av charm. Då den inte är mycket större än Montpellier och Toulouse, är den mycket överkomlig att besöka till fots, och som en dagsutflykt för resor i området.

Välkommen till Escapeaway! Nîmes är en destination i regionen Languedoc-Roussillion, som vi för tillfället inte erbjuder några resor till. Du kan därför med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så sätt vara bland de första som får besked när vi lanserar resor till Nîmes. Hos Escapeaway hittar du uteslutande en samling av noga utvalda hotell som fått bra omdömen, och medan du väntar på att vi lanserar resor till Nîmes, kan du ju ta en titt på några av de många andra resorna vi kan erbjuda.

>> Billiga resor till Perpignan
>> Billiga resor till Carcassonne

Nîmes historia i korta drag

Nîmes var en rik stad fram till 200-talet, varpå den efter det romerska rikets fall led av angrepp och plundringar. Under 700-talet kom staden under fransk kontroll och stadens nya ledare bosatte sig i de gamla ruinerna, vilket säkrade deras bevarande. Staden återvann sin rikedom, men Medeltiden medörde återigen nedgång och oroligheter som varade fram till mitten av 1600-talet då staden återigen blomstrade och invånarantalet steg till 50.000 personer i samband med att industin expanderade. Som ett tecken på uppgången byggde man dessutom en ny domkyrka, gamla historiska byggnader renoverades och många av stadens mer markanta byggnader byggdes.

Romerska lämningar

När du reser till NÎmes, kommer du uppleva flera välbevarade romerska lämningar, bland annat den imponerande ellipsformade amfiteaterna, Les Arènes, som idag används till den franska versionen av tjurfäktning, popkonserter och sporthändelser - och som också användes under inspelningen av filmen Gladiator. Templet Maison Carrée från år 19 f.Kr. anses vara ett av de bäst bevarade romerka templen i världen. Och akvedukten med de karaktäristiska valven, Pont du Gard, användes till att frakta vatten över floden Gardon som ligger cirka 20 km nordöst om staden - ett måste att besöka på en resa till NÎmes.

De Nîmes

Stden har genom alla tider varit en stark textilindustri, och som du kanske har gissat, var det här tyget Denim uppfanns. En uppfinning som staden naturligtvis är stolt över. Ordet Denim kommer från det franska De NÎmes vilket betyder "från NÎmes". På början av 1900-talet började man exportera tyget till USA för att användas som segel till skepp och tyg till arbetsbyxor. Sedermera använde den bayerska emigranten Levi Strauss tyget till att göra byxor som kom att älskas av cowboys från Vilda Västern.

Nyare sevärdheter

Av nya sevärdheter i Nîmes, kan katedralen Saint Castor nämnas, som sägs ligga ovanpå ett gammalt tempel som uppfördes av Augustus. Katedralen är byggd i romersk och delvis gotisk stil. Därnäst finns också de nyare arkitektoniska verken av Norman Foster, Carré d'Art, från 1986 vars arkitektur är intressant och dessutom huserar stadens museum för modern konst. Byggnaden av Kisho Kurokawa som speglar amfiteatern är också intressant.

Transport

Från Gare de NÎmes går direkttåg till Paris, Marseille, Montpellier, Narbonne, Toulouse och destinationer i Spanien - samt till flera regionala destinationer. Motorväg A9 förbinder dessutom staden med Orange, Montpellier, Narbonne, och A64 med Arles och Salon-de-Provence.

Boka billiga resor till Nîmes online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Nîmes. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell i Nîmes. Gemensamt för alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka på valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord gjort det mesta av arbetet åt dig - nu ska du bara bestämma när du vill resa till Nîmes - och med vem. Det finns möjlighet att resa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Nîmes. Alla resans delar sätts därefter samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i paketet för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till resmålet.

Trevlig resa!

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Nimes