Resor till Carcassonne

Medeltidsstaden Carcassonne vibrerar av äventyrskänsla med sina höga stadsmurar, torn och spiror. Här får du lätt massor av tid at gå åt på upptäcktsfärder i den gamla stadens trånga gator med museer, bra restauranger och intressanta affärer. Boka din resa till Carcassonne med Escapeaway i dag!

Carcassonne utgör själva begreppet av det som de flesta av oss förknippar med äkta, sydfransk medeltidsstad. Redan på långt avstånd när du ser det gamla citadellet, Cité de Carcassonne, med sina höga, dubbla stadsmurar, torn och spiror höja sig över staden förstår du att där väntar dig en speciell upplevelse. Inne bakom murarna kommer du snabbt förstå varför Carcassonne står upptaget på UNESCO:s lista över världsarv. Här känns det nästan som att kliva tillbaka i tiden. Du kommer tydligt märka hur detta befästa citadell, som tronar högt över övriga staden, har rötter ända tillbaka i romartiden. Det även om det i våra dagar ligger massor av trevliga caféer och spännande butiker på de labyrintiska smågatorna.

Medeltidskänsla i smala gator och gränder

Via Château et Remparts kan man ta sig ända upp och gå en tur på stadsmuren om du vill ha en bra utsikt över Carcassonne. Om du inte är för känslig kan det även rekommenderas att besöka Châteaux Cathares et Instruments de Tortures, som liksom namnet antyder är ett museum fyllt med skrämmande tortyrredskap.

Det finns dock även massor att se och uppleva i den nedre delen av staden, Ville Basse, som ligger på motsatta sidan av floden. Nära stationen är det till exempel som regel möjlighet att ta en guidad båttur på Canal du Midi. Kanalen som byggdes på 1600-talet och sammanbinder Medelhavet med Atlanten. På sin tid var kanalen viktig för transport av varor och människor, men är idag framför allt ett populärt sätt att utforska hjärtat av Carcasson.

Kvarteret La Bastide St-Louis i den nedre stadsdelen som är mindre känd än citadellet, inbjuder också till att ge sig ut på äventyr i de trånga, slingrande gatorna omkring det centrala torget Place Carnot. Detta kvarter som byggdes under Ludvig VIIII på 1200-talet var också ursprungligen omgivet av en stadsmur, Denna mur har dock försvunnit med tiden och ersatts av breda boulevarder.

Sist, men inte minst, är en resa till Carcassonne naturligtvis även en möjlighet till att utforska några av de andra många sevärdheterna och charmerande städerna i resten av Languedoc-Roussillon regionen. Det kan till exempel vara en utflykt till Grotte de Limousis som är betagande vackra. Kom ihåg en varm tröja eftersom det även på sommaren är kyligt nere i grottorna. En annan familjevänlig attraktion som du hittar 20 minuter norr om Carcassonne är Le Moulin à Papier, den sista papperskvarnen i regionen där man fortfarande framställer handgjort papper efter traditionsrika metoder. Här kan man själv få lov att prova på papperstillverkningens konst och ta med sig resultatet hem.

Så bokar du en resa till Carcassonne med Escapeaway

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker resa till Carcassonne. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen med direktflyg eller med mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med noga utvalda hotell i Carcassonne samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt sätts samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Perpignan
>> Läs mer om semesterboenden i Languedoc-Roussillon

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Andra länkar

Hotell i Carcassonne