Kultursemester i Frankrike

När du känner att du vill ha något mer än bara strand, stad och mat så är en kulturresa till Frankrike ett perfekt val. Här kan du uppleva allt från världskrigens fasor till "solkungens" palats och från storslagna viadukter till charmiga småstäder. Boka din kultursemester i Frankrike med Escapeaway i dag!

Det är nästan omöjligt att räkna upp alla de kulturhistoriska sevärdheter som du kan uppleva på en kultursemester i Frankrike. Oavsett vart du åker så hittar du ett stort och intressant kulturellt utbud såsom några av världens bästa  museer, föreställningar, festivaler, marknader och imponerande byggnadsverk.

Ska du på semester till Frankrike finns det som tur är möjlighet att på förhand hitta information om de kulturella sevärdheterna och attraktionerna på ditt resmål redan hemifrån i guideböcker eller på internet. Som regel har du även möjlighet att få information på det lokala turistkontoret i den stad du befinner dig angående aktuella händelser i staden med omnejd.

Många som reser till Frankrike på en kultursemester använder naturligtvis även semestern till att stifta bekantskap med landets enastående vin- och matkultur. Det franska köket och vinerna anses av många vara världens bästa, så söker du en semester med spännande kulinariska upplevelser så är Frankrike rätt resmål för dig.

När du reser med Escapeaway till Frankrike bor du på noga utvalda "gömställen" där du kommer uppleva äkta fransk och hemtrevlig atmosfär. Inkludera en storstadssemester i Paris och upplev städernas stad som en del av din kulturresa till Frankrike.


>>Läs mer om alla våra resor till Frankrike

>> Läs om kulturresor till Europa här

>> Läs mer om kulturresor

Karta över Frankrike

Populära hotell i Frankrike

Frankrike, Korsika, Porto-Vecchio
9,7
Fantastiskt
191 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 2.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Marseille
8,6
Mycket bra
2454 omdömen
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Cannes
9,3
Fantastiskt
937 omdömen
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)