Resor till Porto-Vecchio

Porto-Vecchio ligger vid det kristallklara, azurblå havet på den sydöstra delen av Korsika, en plats som är känd för sitt soliga klimat. I den lilla taden hittar du massor av restauranger, boutiquer, hotell och en vacker hamn som lockar lyxyachter från när och fjärran. De smala, snirkliga gatorna är fulla av charm, men det är framförallt läget vid havet som har gjort Porto-Vecchio till ett av de mest attraktiva resmålen på ön. Både det ljumna havet och bergen i inlandet bjuder på oförglömliga upplevelser - men det är också perfekt att åka till Porto-Vecchio bara för att slappna av.

Hamnen som idag är ful av liv, ligger där saltmarkerna tidigare låg. Salt var tidigare en viktig inkomstkälla, men gav också optimala förhållanden för malariamyggen. Först då de allierade styrkorna under andra världskriget tog tag i att dränera området, blev Porto-Vecchio på allvar ett attraktivt ställe att bo på, och inte minst åka semester till.

Stränder och oförstörd natur inom räckvidd

Stränderna runt staden har en naturlig dragsningskraft på de flesta semestergästerna, och lockar med fin sand och klart vatten. När du inte njuter av en simtur i det ljumna medelhavet, kan du slå dig ner i solen och beundra utsikten över den vackra kustens gröna berg. Själva staden har dock mer att bjuda på. Hjärtat i den gamla stadsdelen, är Place de la Republique som ligger framför kyrkan Église St-Jean-Baptiste, och är full med trevliga caféer. Utöver den gamla stadsdelens alla restauranger och caféer, kan du också upptäcka flera butiker. Det finns en del souvenirbutiker, men också mer intressanta delikatessbutiker där du t.ex. kan köpa vildsvinskorv och lokala ostar.

Innan du slår dig ner för att njuta av det korsikanska kökets härligheter, rekommenderar vi att du passar på att strosa runt en tur på de idylliska gatorna. Framförallt på sommaren då det är fullt med liv och rörelse här. Du passerar också flera historiska monument och byggnader som t.ex. den gamla borgen Le Bastion de France, som idag huserar ett konstgalleri och bjuder på en fantastisk utsikt ner över staden och hamnen.

Om du vill komma bort en bit från den populära kusten, är en resa till Porto-Vecchio rik på möjligheter för att också uppleva Korsikas bergiga inre. Runt närliggande Col de Bavella finns många vandringsleder och stigar, och efter du har vandrat kan du svänga inom en av de små byarna i bergen, t.ex. Zonza, och njuta av något gott. Panoramautsikterna från bergen, är magiska, så passa på att njut!

Kör du vägen parallellt med kusten, tar det dig inte mycke tlängre än 30 minuter för att nå Bonifacio. Staden på den södra spetsen av Korsika, är en av de vackraste på ön, och är närmsta granne tilld en italienska ön Sardinien. Avsätt gärna tid till att åka på en båttur, då Bonifacio är ytterst vacker från havet. Det ser nästan ut som att den gamla stadsdelen håller på att ramla över kanten från berget. Ofta kan en båttur också innefatta ett besök i den vackra grottan Grotta dello Sdranonato.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Porto-Vecchio