Resor till Porto Vecchio

På sydöstra Korsika ligger Porto Vecchio med en labyrint av slingrande, kullerstensbelagda gator. Njut av de vackra omgivningarna och den lugna stämningen oavsett om du vill koppla av på den mjuka, vita sanden eller njuta dagen på ett café. Boka din resa till Porto Vecchio i dag!

Det är inte svårt att bli förälskad i Porto Vecchio på den sydöstra delen av Korsika. Framförallt inte om du vill uppleva en äkta del av ön. Porto Vecchios gamla stadsdel är en labyrint av snirkliga kullerstensgator där du kan slå dig ner på ett inbjudande café med en espresso eller ett glas gott korsikanskt vin, och bara fördriva tiden på att se världen gå förbi. Kan det bli bättre? Och när du är redo för att gå vidare, finns det massor med historiska monument att titta på, däribland den vackra kyrkan tillägnad Johannes Döparen samt den medeltida fästningen. Du kan också hitta en souvenir i en av de små butiker, som Porto Vecchio är så känd för.

En av de bästa sakerna med att spendera semestern i Porto Vecchio, är utsikten över havet och den vackra hamnen. Dess utsikter kan du njuta av på en dag på stranden, när du slår dig ner i den mjuka sanden, eller badar i det blå havet. Det finns också massor av stigar längs klipporna, som du kan vandra på. Och älskar du att spela golf, finns här också en golfbana. Är du mer till fartfyllda äventyr, kan du prova på en ny vattensport, men du kan också njuta av havet på ett lugnare sätt, t.ex. från en båt med glasbotten.

Välkommen till Korsika med Escapeaway. Vi är specialister på resor till Porto Vecchio och till andra resmål på Korsika, där du bor på handplockade hotell på din semester. Hos Escapeaway kan du alltid boka din resa till Porto Vecchio som ett samlat paket inkl. flygresa, hotell och eventuell hyrbil. Men du kan också arrangera din resa till Frankrike själv, och endast boka ditt hotell hos Escapeaway. Du väljer helt och hållet själv.

>> Läs även om resor till Aléria

Hotell i Porto-Vecchio

Populära hotell i Porto-Vecchio

Frankrike, Korsika, Porto-Vecchio
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 2.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Korsika, Porto-Vecchio
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 1.7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Korsika, Porto-Vecchio
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Internet/Wi-Fi

Information och fakta

Om du ska resa till Korsika och ska bo i området runt Porto Vecchio, har jag här samlat en del information och fakta till dig. Vill du ha mer inspiration rekommenderar jag dig att titta in på vår blogg där vi skriver reseguider med tips och råd utifrån egna erfarenheter. Du kan bland annat läsa om ämnen som utflykter och sevärdheter, vädret när du reser, mat och vin, kultur och den fantastiska naturen.

En semester till Korsikas södra kust bjuder på en unik blandning av betagande berglandskap och oförstörda stränder. I Porto Vecchio hittar du dessutom en charmig historisk stadsdel, med caféer, barer, restauranger, butiker, hotell och en välskött hamn som lockar yachter från hela världen.

Porto Vecchio lever fullt upp till Korsikas rykte som "ön av skönhet och kontraster". Porto Vecchio är känd som Korsikas St. Tropez och har också blivit en mycket fashionabel semesterort (framförallt bland italienare), där gästerna kan slappna av, skämma bort sig eller festa hela natten.

Det är dock också möjligt att slippa undan sommarträngseln genom att ta sig bort från de mest turistiga vägarna, och istället besöka en avlägsen bukt eller bergsstig där du kan njuta av lugn och ro i ett förtrollande och varierat landskap.

Den bästa årstiden att besöka Porto Vecchio på, är maj, juni eller september när solen skiner, men här inte är lika många turister som under juli och augusti.

Mat och dryck

Läget vid Korsikas kust innebär, att du kommer ha rik möjlighet att smaka på fisk- och skaldjursrätter på semestern. I Porto Vecchio är grillad fisk populär, och vi kan också rekommendera att du smakar på de lokalt fångade ostronen. Inne i landet, är maten lite mer solid, och en av de mest populära rätterna här, är en vildsvinsgryta sanglier. Det är en rik och läcker rätt, som oftast serveras med pasta eller polenta.

Det finns gott om fashionabla restauranger och caféer i Porto Vecchio, om du är på jakt efter en exklusiv matupplevelse. Många av dessa finns runt huvudtorget, Place de la Republique. Du hittar också flera restauranger som ligger inbyggda i stadsmurarna - det är är perfekt plats om du vill smaka på lokala rätter medan du njuter av utsikten över dalen och hamnen.

Stränder

Det finns gott om stränder och bukter att besöka runt Porto Vecchio - faktiskt finns det så många att du kan testa en ny varje dag om du så vill. Den mjuka sanden är omgiven att blått hav, medan du i bakgrunden kan njuta av utsikten till de gröna landskapen och bergen. Palombaggia och den lika vackra Santa Guilia ligger båda söder om Porto Vecchio.

Gemensamt för stränderna vid Porto Vecchio, är de goda möjligheterna för en rolig dag med hela familjen. Palombaggia, som är den mest populära sandsträckan i området, är platsen att åka till för att utöva vattensporter. Här är det möjligt att testa på vindsurfing, jetski, kajak och vattencyklar. Om du föredrar ett lite lugnare tempo, kan du hoppa ombord på en av båtarna till de närliggande öarna Lavezzi och Cerbicale.

Utflykter

Stränderna runt Porto Vecchio är helt fantastiska och inkluderar den världsberömda Palombaggia och Santa Guilia. Alla har kritvit sand och ett glittrande turkost hav, och ligger omgivna av ett frodigt landskap. Med långgrunt vatten, är stränderna perfekta till familjer. 

Om du tar dig in i landet, bjuder den närliggande regionen Alta Rocca på en stor naturrikedom med klyftor, floder och vattenfall. Här är det möjligt att vandra i bergen, klättra, bada i klippbassänger, åka på picknick, rida, cykla mountainbike och mycket mer. Besök också en traditionell bergsort när du är i området.

Bonifacio
Den medeltida hamnstaden Bonifacio är ett strålande utflyktsmål, om du vill åka på en utflykt en dag. Staden ligger på Korsikas södra spets, endast en halvtimmes bilfärd från Porto Vecchio. Här finns gott om barer och restauranger, men de flesta kommer för att besöka de historiska sevärdheterna. Ett besök i den gamla stadsdelen är som att resa tillbaka till medeltiden. Se till att också hinna med en tur i Bonifacios kyrka St. Dominic.

Lecci
Lecci, som ligger norr om Porto Vecchio, är en bra plats om du vill uppleva det traditionella landsortslivet på södra Korsika. Det råder en genuin stämning i landsorten, som inte blivit förstörd av massturism. Du kan här slappna av på en av de närliggande vackra stränderna vid Pinarellu och San Ciprianu. Alternativt kan du smaka på viner från Leccis berömda vinfält.

Alta Rocca
Du har den fantastiska bergskedjan Alta Rocca precis runt hörnet när du bor i Porto Vecchio. Här du en hyrbil under semestern, kan du snabbt lämna strandlivet för att istället inta de betagande bergen. Här ger landsorter som Zonza en glimt av det trevliga korsikanska livet. Om du vill se mer, är Col de Bavella en bra bas för vandringar och klättringsturer.

Shopping

Staden är känd som ett paradis för shopaholics, framförallt på grund av dess trendiga klädbutiker. Många av dess fashionabla butiker ligger i den gamla stadsdelen, tillsammans med bokhandlare och matbutiker. Under sommaren är butikerna ofta öppet till sent på kvällen, så du behöver inte offra någon dag på stranden för att stilla shoppingsuget.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här