Resor till Porto Pollo

I Porto Pollo på Korsikas sydvästra kust är det lätt att helt koppla av och släppa vardagens stress. Den lilla kuststaden som breder ut sig längs en bukt med en vacker, gyllene sandstrand har inga egentliga nöjen eller något nämnvärt nattliv men är perfekt för en fridfull familje- eller parsemester. Boka en resa till Porto Pollo på Korsika i dag.

Porto-Pollo (eller "Portipoddu") är en liten stad på landet i Serra-di-Ferro kommunen som ligger 18 kilometer från Propriano vid den dramatiska Valinco-bukten. En gång i tiden var denna lilla pärla bara ett fiskeläge med en handfull båtar men idag är Porto Pollo en levande stad med en hjärtevarm lokalbefolkning, en skyddande hamn, affärer, hotell och restauranger samt en rad aktiviteter som kan njutas både till lands och till havs: Promenader, segling, ridning, dykning eller mountainbiking.

Denna charmerande lilla stad med sina 487 invånare ligger i ett vackert naturområde som tvärs över två zoner är klassificerat som ZNIEFF (Natural Zone of Interest for Ecology, Flora and Fauna): Klitterna på den fantastiska stranden i Cupabia och Junipéraie de Porto Pollo där det är de olika lagunerna och våtmarkerna är skyddade. Två Genoa-torn, Capriona och Campannedda, ligger vackert med utsikt över det omgivande området och minner om en svunnen tid när områdets olika makthavare skiftade med jämna mellanrum.

>> Läs även om resor till Ile Rousse

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Porto Pollo