Resor till Porticcio

Är du på jakt efter en härlig badsemester med stora underbara sandstränder och lugna omgivningar på Korsika? Då är Porticcio ett utmärkt val. Här finns alla möjligheter till att gå ner i tempo och koppla av samt njuta i full utsträckning av Korsikas exotiska natur och lugn. Boka din resa till Porticcio med Escapeaway i dag!

Porticcio är en badort belägen på den sydvästra delen av Korsika. Poriccio har blivit populär på grund av sina vackra sandstränder, sitt behagliga klimat året runt och sina många bra matställen vilket sammantaget gör staden till ett idealiskt resmål för en sol- och badsemester på den franska semesterön.

Precis innanför stranden hittar du ett brett urval av restauranger, cafeer, barer och butiker där du kan förse dig efter en lång och avkopplande dag på stranden - ochorten ligger bara 20 kilometer sydost om den större staden Ajaccio, i vilken du har tillgång till en lång rad faciliteter och sevärdheter.

Välkommen till Frankrike med Escapeaway, vi är specialister på resor till Porticcio och andra resmål på Korsika där du bor på handplockade hotell under din semester. Som alltid, när du reser med Escapeaway, kan du själv bestämma om du vill boka en paketresa eller enbart din hotellvistelse. I sökmotorn hittar du aktuell information om flygbolag och flygtider och du kan som alltid resa precis den dag du vill och i hur många dagar du vill eftersom vi erbjuder valfri avresedag och valfri reslängd på alla våra resmål.

Välj först om du vill resa till Porticcio från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vi de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Porticcio som fått fina recensioner och som passar dig. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om resor till Porto-Vecchio här
>> Se alla våra lyxhotell på Korsika här

Hotell i Porticcio

Information och fakta

Ska du åka på semester till området omkring Porticcio på Korsika så har jag här sammanställt lite information och fakta om destinationen åt dig. Hos Escapeaway skriver vi resguider på vår blogg så där kan du hitta ytterligare inspiration till din semester i Frankrike och andra länder i vårt program. Vi skriver bl.a. om erfarenheter från våra egna resor och om ämnen som vädret när du reser, naturen och de många stränderna, öns historia och kulturliv, om maten, utflykter och sevärdheter och mycket annat...

Stränder

Det finns flera bra stränder i Porticcio. Stadens huvudstrand är den långa sandstranden Plage de la Viva, som är en - vanligtvis - välbesökt och livlig strand med många strand- och vattensportsaktiviteter, medan Plage d´Agosta, belägen ett kort stycke åt söder, även den är en lång sandstrand som dessutom erbjuder bra parkeringsmöjligheter om du kommer hit med hyrbil. 

Har du inget emot att förflytta dig lite längre bort från Porticcio så finns det många andra stränder att välja mellan. Ett exempel är gruppen av stränder som ligger mellan Pointe de Porticcio och Pointe de Vescu.

Hur tar du dig till och från Porticcio?

Porticcio är lätt tillgängligt med allmänna transporter och faktiskt ligger staden bara omkring 15 kilometer från flygplatsen i Ajaccio.

Från Porticcio kan du även ta en båt till centrum av Ajaccio. Båtturen varar ca 20 minuter och det går två avgångar per dag (en på morgonen och en på kvällen).

Porticcio har även bussförbindelser med Ajaccio, även bussen går två gånger per dag.

Historia

Porticcio kan tacka bergsstaden Grosseto-Prugna för sin existens. Precis som i många andra kustområden på Korsika så bodde Porticcios ursprungliga invånare bland bergen (i Porticcios fall bodde de i Grosseto Prugna).

Från Grosseto Prugna tog de sig ner till kusten med sina djur så de kunde få beta på de frodiga områdena vid havet, där klimatet på vintern var mycket mildare. Efter hand uppstod staden Porticcio, som idag har ca 2 000 invånare och har blivit en populär badort.

Sevärdheter

Porticcio är huvudsakligen en bad- och fiskeort som lämpar sig för en semester med fokus på avkoppling, sol, bad och mängder av god mat. Det är inte en plats med en lång rad sevärdheter.

Det finns dock ett par intressanta historiska och kulturella sevärdheter i området omkring stan, häribland Genua-tornet Capitello från 1500-talet och beläget på bredden av floden Prunelli; Frasso-tornet, även det från 1500-talet; och den romerska E formade byggnaden som utgör Saint Cesaire-kyrkan i centrum av staden Grosseto-Prugna.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Andra länkar