Lyxsemester till Korsika

Mitt i Medelhavet precis mellan den franska östkusten och den italienska västkusten ligger Korsika. Denna unika franska semesterö bjuder på grund av sitt läge på en smakfull blandning av det bästa från såväl det franska som det italienska köket, så du behöver åtminstone inte vara orolig för om du kan få god mat eller inte när du befinner dig på Korsika. Med Escapeaway kan du nu åka på lyxsemester till vackra Korsika och bo på en rad handplockade lyxhotell där kvalitet och service går hand i hand.

Korsika kan egentligen mycket väl beskrivas som en botanisk trädgård: frodig, grön och underbart varm, men samtidigt snårig och komplicerad med höga berg och tvära hårnålskurvor. Här blir man i stort sätt omringad av vita sandstränder, azurblått hav, vackra klippformationer och trevliga små städer där tiden verkar stå stilla och lokalbefolkningen inte tycks ha särskilt bråttom.

Men även om du under din lyxsemester kan hitta skönhet överallt på Korsika, är området vid staden Calvi och den lite mindre Ile Rousse ett måste när du besöker ön. Detta beror bland annat på de många fina badstränderna, de omkringliggande bergens små badsjöar och Calvis charmiga och färgrika stadsliv. Porto-området är fantastiskt om man uppskattar en aktiv semester med naturupplevelser och mängder av frisk luft och i Bastia kan du besöka den imponerande kyrkan Saint-Jean-Baptiste. I staden Murato kan man beundra den romerska kyrkan San-Michele Monte Clinto eller så väljer man att byta ut Frankrike mot Italien för en dag och tar båten över till Sardinien.

På en lyxresa till Korsika bor du på handplockade lyxhotell särskilt utvalda för att göra din lyxsemester till just det som du har drömt om. Om du vill bo nära stad, hav eller omgärdad av berg så har Escapeaway ett lyxhotell just för dig.

Hos Escapeaway erbjuder vi lyxresor inklusive flyg, vistelse på lyxhotell och hyrbil eller transfer tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell. Du kan flyga från samtliga flygplatser så som de i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Du hittar mycket mer information om flygplatser, flygbolag, priser och avresedagar i sökmotorn.

>> Läs mer om resor till Korsika här
>> Läs även om lyxhotell på Sardinien

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Korsika