Resor till Lama

Den lilla landsorten Lama är på många sätt och vis typisk för de korsikanska bergsorterna, och har lika mycket historia och personlighet, som de fåtal invånare som kvarstår efter årtionden av avfolkning. Men Lama har en mer spännande bakgrund än många andra städer, och den ligger desstuom på behagligt avstånd från havet.

Landsortens äldsta hus härstammar från Medetiden, bland annat det gamla vakttornet som på korsikanska heter A Torra. Genom århundranden har flera andra byggnader uppförts, inte minst alla stora hus som rika olje-affärsmän lät bygga på 1700-talet. Man värnar om stadens pittoreska prägel, som inte blir mindre av alla de blommor som gör att staden också kallas för "Korsikas mest blommiga stad".

Lama är en destination som vi för tillfället inte erbjuder några resor till. Du kan därför med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så sätt vara bland de första som får besked när vi lanserar resor till Lama. Hos Escapeaway hittar du uteslutande en samling av noga utvalda hotell som fått bra omdömen, och medan du väntar på att vi lanserar resor till Lama, kan du ju ta en titt på några av de många andra resorna vi kan erbjuda.

>> Billiga resor till Aléria
>> Billiga resor till Calvi

Filmfestival och internet i stan

I motsats till många andra landsorter längre in i landet, som nästan uppfattas helt öde, gör man i Lama något för att hålla fanan hög. Således arrangeras här en filmfestival i augusti varje år där du kan se på film under öppen himmel. Också stadens turistkontor är ovanligt aktivt, och dessutom den enda platsen i staden där du i skrivande stund kan få tillgång till nätet. När du reser till Lama, kan du därför räkna med du inte kommer störas av social media och andra mediala intryck.

Vandring runt Lama

Om du vill kombinera en avslappnande semester med raska vandringar, har du goda möjligheter för detta i Lama, för här finns många vandringsleder i området med utgångspunkt i staden. De är av olika längd och svårighetsgrad, och på flera platser hittar du källor där du kan dricka vattnet. I Lama finns också tennisbanor, två restauranger och en pool med tillhörande liggstolar och parasoll, men ingen matbutik.

Lama är inte en stor stad, men det är ett sant nöje att strosa runt på gatorna och upptäcka de små arkitektoniska detaljerna. Njut av den lugna stämningen som de mer populära städerna på Korsika inte kan erbjuda.

Boka billiga resor till Lama online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Lama. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell i Lama. Gemensamt för alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka på valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord gjort det mesta av arbetet åt dig - nu ska du bara bestämma när du vill resa till Lama - och med vem. Det finns möjlighet att resa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Lama. Alla resans delar sätts därefter samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i paketet för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till resmålet.

Trevlig resa!

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Lama