Resor till Bonifacio

Bonifacio är en gammal fästning, som ligger på Korsikas klippiga södra spets, och är således också den sydligaste kommunen i Frankrike. Staden är åtskild från Sardinien av sundet Bonifacio, och har en stor, välfungerande hamn, vilken ibland besöks av imponerande yachter och jetsetet, med stilfulla barer, restauranger, hotell och ett brett utbud av sevärdheter som gör staden till ett sant utomhusmuseum.

Bonifacio är en destinarion som vi för närvarande inte erbjuder resor till. Du kan därför anmäla dig till vårt nyhetsbrev, och på detta vis tillhöra de första att få besked om när vi lanserar resor till Bonifacio. Hos Escapeway hittar du uteslutande en samling av noga utvalda hotell med höga omdömen, och medan du väntar på att vi lanserar resor till Bonifacio, kan du ju ta en titt på några av alla de andra resor vi kan erbjuda till Korsika, eller till andra länder, t.ex:

>> Resor till Sicilien
>> Resor till Cypern

Hotell i Bonifacio

Information och fakta

Bonifacio är det man kan kalla en "stor attraktion" på Korsika. Staden lockar därför årligen flera resenärer från hela ön och från fastlandet, som kommer för att beundra de smala gatorna och de historiska husen som balanserar modigt på lanten av klipporna. Greve Bonifacio från Toscanas naturliga fjord, som väcker bilder i stil med Homers Odyssén, väcker också stor beundran, liksom de oförstörda sandstränderna och de vackra omgivande bergen. 

Stadskvarteren

Staden är indelad i tre kvarter. Först och främst den gamla stadsdelen, också kallad "den övre staden", så den ligger vid citadellet på ett förberg med utsikt över Medelhavet. Citadellet byggdes på 800-talet, då greve Bonifacio grundade staden. Genom tiderna har det genomgått både renoveringar, restaureringar, ombyggnationer och har också varit huvudsäte för den franska Beskrivning Främlingslegionen. Idag huserar citadellet dock ett museum. 

Därnäst har vi det nyare kvarteret, som ligger runt hamnen, och sträcker sig in i dalen på östsidan, och som vuxit ihop med det tredje kvarteret som kallas St. Julien.

På Korsika säger man "A Bunifaziu aria de Roma e mare d'u Laziu", vilket betyder att Bonifacio har samma stämning som Rom, och samma hav som i Lazio. Bedöm själv, om de har rätt.

Sand, hav och vattensport

När du reser till Bonifacio hittar du mer än 20 vackra sandstränder utanför staden, som bjuder in till både simning, snorkling och dykning i det azurblå havet. På den absoluta sydspetsen har du dessutom ideala förhållanden för surfing och kite-surfing. Båtutflykter är också ett populärt tidsfördriv, och vi kan rekommandera att du åker med en båtutflykt till naturreservatet vid öarna Lavezzi, där det finns goda snorklingmöjligheter - eller åk till Porto Vecchio för änny en sevärd kuststad.

Dagsutflykter

Här du fått tillräckligt med saltvatten i ögonen, och vill uppleva något annat än stranden, kan du planera en dagsutflykt som innehåller vandring till de betagande topparna vid Alta Rocca. Eller varför inte besöka autentiska bergslandsorter eller utforska historiska Pianu di Levie, där du hittar arkeologiska utgrävningar.

Flyg och färjor

Du kan flyga till Figari flygplats på Korsika, varifrån vi rekommenderar att du hyr en bil eller tar en taxi för att komma fram till din destination. Alternativt kan du flyga till Sardinien och ta färjan till Korsika - färjan avgår flera gånger om dagen.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här