Resor till Belgodere

Endast några få kilometer in i landet från Korsikas vackra nordkust, ligger landsorten Belgodere, pittoreskt placerad på en sluttning med fin utsikt över det omkringliggande landskapet. Den lugna landsorten är ett idealt semestermål för både par och familjer, som gärna vill bo nära en vacker sandstrand, men på avstånd från de mest besökta turistområdena.

Belgodere ligger precis vid den norra gränsen av Korsikas regionala naturpark, som med en värld av berg, sjäar och dalar bjuder på en värld av aktivitetsmöjligheter för dig som vill åka på en semester med massor av frisk luft och spektakulär natur. Föredrar du en livnjutar-semester, är Belgodere dock också ett bra val - den idylliska placeringen och stämningen i landsortens centrum med rustika hus, smittar lätt av. Här är det enkalt att slappna av. 

Belgodere på Korsika är en destination som vi för tillfället inte erbjuder några resor till. Du kan därför med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev och på så sätt vara bland de första som får besked när vi lanserar resor till Belgodere. Hos Escapeaway hittar du uteslutande en samling av noga utvalda hotell som fått bra omdömen, och medan du väntar på att vi lanserar resor till Belgodere, kan du ju ta en titt på några av de många andra resorna vi kan erbjuda, t.ex. till Italien.

>> Resor till Sardinien
>> Resor till Sicilien

Information och fakta

Det är svårt att hitta ett bättre läge mellan hav och berg på Korsika, än i Belgodere. Den vackra stranden Plage de Lozari, som endast ligger en kvarts bilfärd bort, är en av de vackraste och största stränerna på denna del av Korsika. Därutöver har du flera andra charmiga gamla landsorter och vingårdar inom räckvidd, liksom urvalet av aktiviteter är mycket brett med något för semesterfirare i alla åldrar.

Språk: Det officiella språket på Korsika är franska. Därutöver talar man korsiska, som också är officiellt erkänt som ett självständigt språk. En minoritet tarlar också den norditalienska dialekten liguriska.

Valuta: Korsika är en del av Frankrike, därför används Euro. Det är en bra idé att ta med kontanter, då flera mindre restauranger och butiker inte tar kort.

Tid: Ingen tidsskillnad i förhållande till Sverige.

Lokal transport: Korsika har tåg och bussar, men nätverket är inte jätteutvecklat, och det är ofta långt mellan avgångarna. Om du gärna vill bo lite tillbakalutat som i Belgodere, är det bäst att ha en hyrbil på semestern, vilket du kan hyra på flygplatsen. Det ger dig större frihet att följa ditt eget tempo, och besöka sevärdheter långt från huvudvägen.

Väder och klimat

Belgodere och resten av Korsika har ett typiskt medelhavsklimat med varma, torra somrar och milda vintrar. Ön är en av de platser i Frankrike som bjuder på flest solskenstimmar. Det är lite svalare uppe i bergen, där de högsta topparna är snöklädda långt in på våren. Utöver de populära sommarmånaderna, då temperaturen ligger närmre 30 grader, är vår och höst också bra tidpunkter att besöka ön på - då är temperaturerna bra till utomhusaktivteter, och mänden turister är färre.

Stränder

Även om en resa till Belgodere betyder att du bor uppe i backarna, så är det inte långt till stränderna och havet. Plage de Lozari är den stranden som ligger närmast, och är också den längsta stranden på den övre delen av Korsika. Här har du cirka 1,5 kilometer lång strand vid foten av de gröna kullarna att sträcka ut dig på. Denna förhållandevis orörda strand, känns sällan överfylld och det klara vattnet bjuder in till bad. Här kan dock vara stora vågor när det blåser och det blir förhållandevis djupt rätt fort, så håll koll på barnen när de leker. Det finns två stora parkeringsplatser, en i söder och mitt framför stranden. Det finns ett par strandcaféer nära vattnet.

Lozari-stranden är naturligtvis inte den enda stranden där du kan lapa sol och bada i det kristallklara havet. Regionen har flera badstränder, varav flera passar bra till barn. För par på jakt efter en lugn dag vid havet, rekommenderar vi att köra mot norr till Ostriconi, som kräver en 15 minuters promenad från parkeringsplatsen för att komma fram till, men här är väldigt idylliskt. Kör du istället en halvtimme mot söder kommer du till Bodri Plage, som av många anses vara den vackraste stranden på norra Korsika.

Aktiviteter

Med det stora utbudet av stränder kan du naturligtvis spendera större delen av semestern på att utöva vattensporter. Utforska livet under ytan med snorkel eller testa balansen på paddleboard och i kajak. De omkringliggande bergen bjuder också in till vandring och utflykter på mountainbike.

Många reser också till Belgodere för att vandra i bergen, och entusiaster vet, att man på Korsika hittar den 170 kilometer långa GR20-leden som korsar ön på längden. Det finns dock också andra, kortare stigar, anpassade för alla nivåer. Terrängen kan dock vara lite utmanande för konditionen, men ansträngningarna belönas med vackra utsikter. Du kan också hyra en quadbike - en fyrhjulad motorcykel där du på guidade turer utforskar området. Likaså finns det flera platser där du kan följa med på ridturer (mitt på sommaren sker dessa turer tidigt på morgonen och sent på kvällen på grund av värmen).

Utflykter

Regionen La Balagne skiljer sig frång rannregionerna genom att ha mer mjuka kullar, som gömmer på flera vingårdar, olivlundar och fruktplantager. Romerna var de första som på allvar nyttjade regionens potential för lantbruk, men efterföljande folkslag fortsatte traditionen. Den relativa rikedomen gjorde att området utsattes för piratangrepp under medeltiden. Flera försvarsborgar byggdes därför längs kusten. Åk till exempel til Calvi, cirka en timems bilfärd från Belgoere för att se det vackra citadellet varifrån du har en vacker utsikt över staden.

Mat och dryck

Tack vare placeringen mellan bergen och havet, bjuder det lokala köket på ett fullt utbud av fiskrätter och vilt - naturligtvis med regionens berömda olivolja. Du hittar både exklusiva restauranger i strandkanten och mer avslappnade restauranger i inlandet, med något för alla budgetar. Klassiska korsikanska rätter som Civet de Sanglier (vildsvinsgryta) och Agneau Corse (lamm från Korsika) kan varmt rekommenderas.

Det finns i skrivande stund endast ett café i Belgodere, men du hittar många restauranger i närheten i de större städerna vid kusten. Kör till exempel till L'Ile-Rousse (ca. 25 min) där du hittar massor av restauranger och caféer i den gamla stadsdelen.

Familjesemester

Ska du åka på en familjesemester på Korsika, där ni har stränder och charmiga kuststäder inom kort räckvidd, men samtidigt vill hålla er borta från de flesta turisterna i en lugnare bergslandsort, är Belgodere ett bra val. Hyr ni en bil kan ni helt själva bestämma hur semestern ska spenderas. utforska regionens fantastiska stränder den ena dagen, och charmiga städer den andra. Det är t.ex. populärt att följa D71-vägen, som går genom Belgodere, på en rundtur som leder genom flera pittoreska landsorter och kusten.

Resor för par

Det lite tillbakalutande läget bort från turisterna längs kusten, är ideal om du vill åka på en romantisk semester tillsammans med din partner. I Belgodere kan ni njuta av det "äkta Korsika", men också ha de populära stränderna och levande kuststäderna inom kort räckvidd. Ni kan därför helt efter humör fritt välja om dagen ska spenderas på sanden eller på en vacker vandringstur i bergen. Ikväll kan ni köra ner till ksuten för att hitta en romantisk restaurang som bjuder på kulinariska upplevelser.

Boka billiga resor till Belgodere online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Belgodere. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell i Belgodere. Gemensamt för alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka på valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord gjort det mesta av arbetet åt dig - nu ska du bara bestämma när du vill resa till Belgodere - och med vem. Det finns möjlighet att resa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Belgodere. Alla resans delar sätts därefter samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i paketet för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till resmålet.

Trevlig resa!

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Belgodere