Weekendresor till Paris

Paris ligger endast en kort flygtur bort från Sverige, och staden är därför perfekt som mål för en weekendresa, där du helst inte ska spendera för mycket tid på transport till och från destinationen. Boka en weekendresa till Paris i dag och bo på utvalda hotell med fina recensioner i städernas stad!

En resa till Frankrike kan vara många saker - vin, berg, skidor, krigsminnen och mycket annat äventyrligt - men har du ännu inte haft nöjet att besöka Paris, är det hög tid nu - det är väldigt få personer som bli besvikna efter ett besök i den franska huvudstaden.

Oavsett om du planerar en romantisk tur tillsammans med din bättre hälft, eller en shoppingtur med vännerna, är Paris ett perfekt resmål, då staden bjuder på upplevelser för var och ens smak. Gå t.ex. en tur längs Saine, och upplev den autentiska stämningen i staden med floden som utsikt - eller njut av en croissant och en caffé latte på ett av alla torgcaféer. För de flesta är en långweekend lång nog för att hinna förälska sig i Paris, där det väntar unika upplevelser runt varje gatuhörn.

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland handplockade och noga utvalda hotell i Paris med bra recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Luleå, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Vi söker efter flygbiljetter till alla flygplatser i Paris, däribland de stora Orly och Charles de Gaulle och den moderna Beauvais Tille. Du kan även välja att boka en weekendresa till Paris där du enbart bokar hotellet genom oss och själv arrangerar transporten. Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester med Escapeaway.

>> Läs även om lyxhotell i Paris här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Paris

Populära hotell i Paris

Frankrike, Île-de-France, Paris
8,9
Mycket bra
1769 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Île-de-France, Paris
9,4
Fantastiskt
1409 omdömen
  • Närmaste flygplats: 2 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Île-de-France, Paris
9,3
Fantastiskt
1089 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi

Åk på en långweekend i Paris och fyll väskan med minnen

Paris är full av upplevelser och sevärdheter, och Eiffeltornet tillhör naturligtvis de sevärdheter du inte får missa när du åker på en långweekend till Paris. Eiffeltornet är ett helt fantastiskt sätt att uppleva staden på, då du befinner dig på 300 meters höjd med vacker utsikt så långt ögat kannå. Därutöver kan du besöka katedralen Notre Dame, med många mosaikfönster, torn och spiror, samt en rad spännande museer i staden. Upplev bland annat utställningar om förfataren Balzac, lär dig om parfymens långa historia, följ i Picassos spår eller se Mona Lis på Louvren. Paris bjuder, med andra ord, på många unika upplevelser som du endast hittar i den franska huvudstaden.

Älskar du fotboll, kan du också ta vägarna förbi den kända fotbollsstadion i staden, Stade de France, där landet vann VM år 1998. Om du har tur, kan du också se en match spelas på stadion, där du kan uppleva en av de franska legenderna på plan.

Låga priser på en weekendresa till Paris

Kan du tänka dig att åka på en långweekend till Paris, är vår sökmotor en bra plats att börja på. Här får du nämligen möjlighet för att själv sätta ihop din weekendresa till Paris, och du hittar en lång rad erbjudanden på attraktiva lyxhotell och reguljärflyg. Välj själv, från vilken flygplats ditt flyg ska avgå, och skriv därefter in dina övriga önskemål till semestern, med hänsyn till datum och antal dagar. Därefter kommer sökmotorn presentera dig för en rad möjligheter som matchar dina preferenser.

Det råder inga tvivel om, att Paris är en av Europas mest romantiska städer, och staden bjuder på både promenader på trevliga gator, shopping, cafébesök och mycket mycket mer. Därutöver ska vi nämna, att det inte spelar någon roll vilken tid på året du reser till Paris, då staden är fantastiskt och har något att erbjuda på årets alla dagar. Paris är därför en perfekt möjlighet om du behöver ett avbrott från vardagen under årets lopp eller när sommarsemestern tagit slut.

>> Läs också om paketresor till Paris
>> Läs mer om en storstadssemester här