Hotell i Paris

Paris kallas inte "Städernas Stad" utan anledning. Här får du allt som en modern storstad kan leverera - samtidigt som du får sevärdheter i absolut världsklass. Bo på ett av våra noga utvalda hotell i Paris som fått fina recensioner så får du en storstadssemester du alltid kommer minnas.

Paris är administrativt indelat i 20 arrondissement och många av stadens kvarter sträcker sig över flera arrondissement. Alla Paris-arrondissementer har självklart sina för- och nackdelar men om du letar efter ett av de bästa ställena att bo på i Paris och som ger dig mest valuta för pengarna så är arrondissement 7 (med Eiffeltornet!) en bra utgångspunkt. Här ligger några av de bästa hotellen i Paris och det är nära till nästan allt du vill se när du befinner dig i Paris på en förlängd weekend.

Vi befinner oss på västra sidan av floden Seine och området har varit hemort för aristrokraterna och överklassen i Paris i mer än 300 år så självklart är detta en av de bästa platserna att bo om du vill befinna dig mitt i hjärtat av stadens sevärdheter. Här har du nära till allt och här ligger många av de stora attraktionerna så som till exempel Eiffelornet, Les Invalides - platsen med Napoleons grav, Musée d'Orsay, Musée Rodin och Musée du Quai Branly.

Är det ditt första besök i Paris så kommer du märka att de flesta hotellen i Paris faktiskt inte ligger särskilt nära Eiffeltornet men de flesta erbjuder en fantastisk utsikt mot Eiffeltornet vilket ju rent faktiskt är vad de flesta vill ha. Det 7;e arrondissmentet är helt klart ett av de mest populära kvarteren i Paris så jag rekommenderar att du bokar i god tid. Det är i dessa kvarter du hittar några av de bästa hotellen i Paris. Längre ner på sidan hittar du en mer utförlig beskrivning av Paris olika kvarter.

Noga utvalda hotell i Paris

Hos Escapeaway är alla hotell i Paris noga utvalda och lever upp till en rad hårt ställda krav som gör dem passande för svenska semesterfirare. Vårt finmaskiga nät av hotell ger dig alltid en rad valmöjligheter när det gäller geografi, kvalitet, service och pris - även under högsäsong.

Vi är riktiga specialister på resor till Frankrike och är ledande i Skandinavien när det gäller övernattningar. Flera av oss har tillbringat många år av våra liv i Frankrike och vi har direktkontakt med alla våra hotell i Paris. Sök priser med eller utan flygbiljett i sökmotorn - och boka online nu!

>> Läs mer om storstadssemester i Paris här

>> Läs mer om hotell

Karta över Paris

Populära hotell i Paris

Frankrike, Île-de-France, Paris
8,9
Mycket bra
5697 omdömen
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Île-de-France, Paris
8,7
Mycket bra
1097 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Île-de-France, Paris
9,4
Fantastiskt
1229 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Kvarter i Paris

Champs-de-Mars – Les Invalides

I Paris sjunde arrondissement ligger två stora parker som är värda att besöka på en semester i Paris: Champs-de-Mars med Eiffeltornet samt Esplanade des Invalides med kyrkan Dôme des Invalides där Napoleon ligger begravd. I området hittar du dessutom Nationalförsamlingen (L’Assemblée National) och Musée d’Orsay med den stora samlingen av framförallt impressionistisk konst.

Montparnasse

Ett sydligt kvarter i det 6:e och 14:e arrondissementet. Kvarterets kännetecken är skyskrapan Tour Montparnasse. Här ligger också en av de mest kända restaurangerna i Paris, La Coupole, som har existerat sedan 1927, vilket inredningen vittnar om. I kvarteret ligger Montparnasse kyrkogård, där folk som Serge Gainsbourg, Charles Baudelaire, Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartre ligger begravda. Inte långt från kyrkogården ligger katakomberna, som är en omfattande begravningsplats inredd i gångarna av ett nedlagt kalkstensbrott. 1,7 kilometer av de totalt 300 kilometer långa gångarna är tillgängliga för turister. Söder om Montparnasse vid Porte de Vanves ligger en av de mest charmiga loppmarknaderna i Paris.

Île Saint-Louis – Île de la Cité

Mitt i floden Seine, i det 1:a och 4:e arrondissemetet ligger de två öarna Île Saint-Louis och Île de la Cité. Det är runt dessa två öar, som ursprungliga Paris växte fram, och de har sitt ursprung hela vägen tillbaka till Romarriket. Öarna är sammanbundna till resten av Paris i form av broar, där Le Pont Neuf är den äldsta. Île Saint-Louis kännetecknas av sina smala enkelriktade gator och sin charmiga lilla park på östra sidan med nedgång till Seines bredd. På Île de la Cité ligger den mest kända kyrkan i Paris: Nôtre-Dame, som byggdes mellan 1163-1345. Kyrkan är ett exempel på fransk gotik och kallas för den vackraste gotiska kyrkan i världen. På den norra sidan av ön ligger La Conciergerie, som är en del av det fortfarande aktiva Justitiepalatset. I Conciergeriet satt hundratals fångar fängslade under den franska revolutionen, innan de skulle halshuggas - något som bland annat drabbade Marie Antoinette.

Place de la Bastille

I det 12:e arrondissementet hittar du en av de stora symboliska platserna för den franska revolutionen. På Place de la Bastille låg förr i tiden en fruktad borg, som fungerade som fängelse. Det stormades dock den 14 juli 1789 - en händelse som startade den franska revolutionen. På platsen hittar du idag en rondell där Colonne de Juillet (Juli-kolonnen) står i mitten. Den invigdes år 1848 och är idag ett monument till minne för dem som miste livet i revolutionerna 1830 och 1848. På platsen är kullerstenarna lagda i mönster utefter var borgen låg. Här ligger också Opéra Bastille, som öppnade 1989 för att markera dagen då den franska revolutionen bröt ut.

Saint-Germain-des-Prés

Saint-Germain-des-Prés är ännu ett chic:t kvarter. Det ligger i 6:e arrondissemanget nära latinkvarteren och Luxembourg-trädgården. Detta kvarter blev efter andra världskriget högborg för franska och internationella intellektuella kulturpersonligheter, som t.ex. filosofer, författare, skådespelare och musiker. Idag är kvarteret mindre prestigefyllt än tidigare, men du kan fortfarande ha tur att springa på konstnärer från både Frankrike och utlandet på Les Deux Magots och Café de Flore. Gastronomiskt bjuder kvarteret på trevliga bistros och caféer. Många av de barnvänliga hotellen i Paris ligger just i St. Germain-området.

Les Champs-Elysées

Med triumfbågen i den västra delen och Concordeplatsen i den östra, är Les Champs-Elysées i det 8:onde arrondissemanget en av de vackraste avenyerna i Paris. Gatan var ursprungligen ett obebott sumpområde, men i början av 1600-talet beslutade den franska drottningen, Marie de Medici, att man skulle anlägga en lång allé kantad med träd. Idag är det en plats där dyra butiker och restauranger ligger sida vid sida.

Opéra-kvarteret

Kvarteret sträcker sig över både 1:a, 2:a och 9:e arrondissemanget och central punkt är Opéra National de Paris. Här finns storslagna och moderna palats och byggnader, som t.ex. Place Vendôme, Place de l'Opéra och Palais Royal. Här finns goda shoppingmöjligheer på Rue St-Honoré och Boulevard Haussmann med "Les Grands Magasins", som Printemps och Galeries Lafayette. Inte långt från Operan ligger Tuileries-trädgården och världens största konstmuseum - Louvren.

Trocadéro, Chaillot-kvarteret

Detta sydvästra kvarter i det 16:onde arrondissemanget är ett av de dyraste i Paris, och fullt med moderna byggnader och lägenhetskomplex. Av denna anledning, ska du här inte förvänta dig att uppleva det trevliga, typiskt parisianska vardagslivet i detta kvarter. Däremot kan du här besöka en del museum och ta en tur till Eiffeltornet som uppfördes här till världsutställningen i Paris 1889. Från 1960 började tornet bli en populär turistattraktion och besöks idag av sju miljoner gäster varje år. Totalt har Paris varit värd för sex världsutställningar och alla har tagit plats i Chaillot-kvarteret.

Latinkvarteret

Le Quartier Latin är ursprungligen en parisisk term, som syftar till universitetskvarteret där undervisningen föregick på latin. I Paris ligger latinkvarteret i det 5:e och 6:e arrondissemanget, med Sorbonne Universitet i centrum. Kvarteret präglas än idag av att vara ett studentkvarter, med fakulteter under Sorbonne och and högskolor, men också av gymnasium och folkskolor. Latinkvarteret är fullt av stämning i de små, snäva gatorna, fulla med restauranger i den billigare änden. Här är mycket turistigt, men också charmigt och härligt. Den pittoreska kullerstensgatan Rue Mouffetard är en av de äldsta gatorna i Paris, som är välbesökt tack vare alla restauranger. Beger du dig lite bort från dessa gator, kan du ta dig en tur i den vackra Luxembourg-trädgården med det vackra palatset eller gå i den botaniska trädgården, Jardin des Plantes.

Les Halles

Hallarna hittar du i det första arrondissemanget mitt i Paris. Hallarna var ursprungligen en grossist-marknadsplats för grönsaker och kött, och har sedan 1100-talet haft torghandel. År 1969 var trafiken så tung i centrala Paris, att man flyttade marknaden till de södra förorterna. Hallarna revs ner, och istället anlade man en park med ett stort underjordiskt butikscentrum på flera plan. Om du inte får nog av butikerna i hallarna, har du också goda shoppingmöjligheter i området runt omkring. Centre Pompidou, fontänen på Place Igor Stravinsky och Saint-Eustache är bara några av de saker du kan se i området.

Montmartre 

Under lång tid var Montmartre en landort utanför Paris. Men i samband med att Paris växte, blev Montmartre en del av Paris, och det ligger nu i det 18:e arrondissemanget med en fantastisk utsikt över städernas stad. Kvarteret var på 1800- och 1900-talen en favoritplats för konstnärer, som t.ex. Toulouse-Lautrec, Van Gogh, Salvador Dali och Picasso. De hade deras dagliga gång på Place du Tertre, som turister idag valfärdar till för att insupa stämningen av gången tid, och för att möta porträttkonstnärer, karikatyrtecknare och andra konstnärer svänga målarpensen över duken. Montmartre var en religiös högborg, vulket bland annat märks på alla kyrkor: Sacré-Coeur, Saint-Pierre och Saint-Jean de Montmartre. Montmartre har som kontrast till denna religiösa sida en del musikplatser, teatrar och cabaréer, där den mest kända är Moulin Rouge. Tar man sig lite längre bort från själva backen med Sacré-Coeur, hittar du en massa trevliga caféer och kan gå på upptäcktsfärd i den del av Montmartre som du ser i filmen Amélie (Rue Lepic och Rue des 3 Frères). Därutöver kan man se vinodlingar på baksidan av kullarna. Cirka. 1,5 kilometer norr om Montmartre ligger en av de äldsta loppmarknaderna i Paris Le Marché aux Puces St-Ouende – Porte de Clignancourt, det är den största i Paris och samtidigt den mest besökta.

Le Marais

Marais-kvarteret sträcker sig över det 3:e och 4:e arrondissemanget, på höger sida av Seine. Kvarteret är ett gammalt sumpområde, och dess historia stäcker sig tillbaka till 1100--talet, då Tempelriddarordern anlade deras kyrka här. På 1600-talet blev Place des Vosges uppfört och kvarteret blev en favoritplats för den franska adeln. Man byggde då många fanastiska bostäder (Hôtels), varav många existerar än idag. Efter den franska revolutionen år 1789 jagades den franska adeln ut från Marais, och kvarteret bosattes av hantverkare och arbetare, som nu bodde i de gamla Hôtels och inredde verkstäder på innergårdarna. Under Paris stora ombyggnad på 1800-talet förblev Marais i stort sätt oberört och behåll sina snäva gator och många av de gamla byggnaderna, som än idag kan avnjutas. Kvarteret är idag ett sammensurium av butiker och caféer och en samlingsplats för många olika communities: judarna runt Rue des Rosiers och Rue Pavée; och homosexuella runt Rue des Archives, Rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie och Rue du Temple.

Orly

Den franska staden Orly är en perfekt plats för barnfamiljer och unga par som önskar en fridfull semester med allt som storstaden Paris kan erbjuda, men som inte vill betala överpriser för hotellet. Orly är en förort till Paris och det tar några få minuter med tåg mellan staden och hjärtat av Paris. Staden är en trevlig och inte minst lugn stad. Här finns inte så många livliga gator och stråk och inte så många attraktioner som lockar stora horder av turister. Det är också därför det är möjligt att hitta billigare hotell här. Paris är huvudattraktion och det är där du kan se attraktioner som Eiffeltornet, Triumfbågen och Louvren och mycket annat. Att se det vackra monumentet Eiffeltornet bada i spotlightens sken eller att stå på platsen där man kan se rakt igenom alla stadens triumfbågar eller att se Mona Lisa utställd i all sin skönhet eller all den andra konsten som finns utställd här är en verkligt vacker upplevelse. Kan man dessutom få det hela till ett lägre pris så är det inget att tveka om. Boka din nästa resa till Orly, du kommer inte ångra dig. 

>> Läs även om flexibla paketresor till Paris här