Hideaways och boutique-hotell i Île-de-France

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Île-de-France lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Île-de-France när semestern ska ha lite extra krydda.

Med över 50 miljoner besökande om året är Île-de-France världens största turistdestination. Detta beror först och främst på att denna region är någorlunda identisk med staden Paris utbredning, om man medräknar den franska huvudstadens vitt täckande förstäder. Den stadsmässiga bebyggelsen utgör dock inte hela Île-de-France, som dessutom är känt för sin vackra natur i form av parker, skogar och flodområden. Även om Île-de-France är den tätast befolkade regionen i Frankrike så inkluderar utkanterna av regionen dessutom lantbruksområden som räknas bland de mest produktiva i landet.

Städernas stad

Det är emellertid Paris som är landets ekonomiska centrum, och inte lantbruket, vilket gör Île-de-France till Frankrikes obestritt rikaste region. Merparten av regionens invånare bor och arbetar inom Paris stadsområde vilket gör att de yttre, lantliga delarna av regionen är glest befolkade.

Reser du till Île-de-France så kommer Paris helt klart stå i fokus. Det är därför inte utan anledning att Frankrikes huvudstad år efter år utses till ett av världens mest intressanta storstadsresmål. Få städer har så mycket att bjuda på som Paris, vilket gäller för såväl par på romantiska weekendturer, familjer med Disneyland Paris högt på önskelistan eller konstintresserade som vill utforska konstskatterna på bland annat Louvren.

Utöver att vara en överflödsbägare av kulturella sevärdheter så är städernas stad även känd för sina kulinariska upplevelser. Här kan du se fram emot att utforska allt från enkla gatukök till exklusiva Michelin-restaurangr. Sist, men inte minst, reser många naurligtvis även hit enbart för att uppleva parisstämningen i den centrala stadens gamla, trånga gator där den charmerande arkitekturen och cafélivet är oförglömliga upplevelser i sig.

Ön Frankrike

Reser du till Île-de-France, som kan översättas till "Ön Frankrike", så kan du lätt tillbringa många dagar enbart med att utforska huvudstadens sevärdheter och attraktioner. Det kan emellertid även varmt rekommenderas att avsätta gott om tid till att besöka några av de andra sevärdheterna och mindre städerna i regionen.

Det är till exempel närmast ett måste att besöka Versailles som ligger i Paris västra utkant. Slottet, Château de Versailles, och den tillhörande barockträdgården, är helt enastående och har bildat inramning till flera storpolitiska händelser genom tidernas lopp. På samma sätt är Fontainebleau omkring 67 kilometer sydost om Paris känt för sitt vackra renässansslott och den omkringliggande 280 kvadratkilometer stora skogen Forêt de Fontainebleau, som inbjuder till både cykel- och vandringsturer i sköna gröna omgivningar.

Det finns med andra ord massor att se och uppleva i Île-de-France, oavsett om du ger dig ut på en rundresa eller har din bas i Paris.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Île-de-France vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hideaways i Île-de-France

  • Gästrecensioner 9,3
    Paris
    14 hotell
    Paris är en stad, som du bör uppleva minst en gång i livet. Städernas stad har museer och sevärdheter som räcker och blir över till många resor. Du ska också ge dig själv tid att njuta av stadens berömda, klassiska bistos samt utforska urvalet ... i de spännande butikerna. Läs mer