Familjesemester i Frankrike

Från världskända torn i stål, via världskrigens slagfält, till frodiga dalar och brusande floder. Frankrike bjuder på en familjesemester i toppklass och har tillräckligt med upplevelser för flera sommarsemestrar i rad.

Det är inte en tillfällighet att Disney valda Paris-förorten Marne La Valée som hemstad för deras stora europeiska satsning EuroDisney, som öppnade år 1992. Familjer från hela världen vallfärdar nämligen till Paris för att se Eiffeltornet, Triumfbågen, Louvren, Sacre Coeur och alla andra sevärdheter som Städernas Stad bjuder på. EuroDisney har numera bytt namn till Disneyland Resort Paris, men den är fortfarande lika populär och är i skrivande stund Europas största turistattraktion.

Står en semester till Disneyland inte högst på din önskelista, har Frankrike lyckligtvis mycket mer att erbjuda dig som reser med barn. En familjesemester i Frankrike kan bjuda på härliga badstränder, spännande sevärdheter och roliga aktiviteter, som ni alla kan njuta av. Från rustika Bretagne till den öde delen Massif Central, och de fashionabla kuststäderna längs Rivieran, bjuder Frankrike på betagande landskap, autentiska upplevelser och mat i toppklass.

För många barn är det en stor upplevelse att se att mäktiga slott och fästningar finns i verkligheten, och i Frankrike finns dem i överflöd. Prova t.ex. ett besök i den fantastiska Medeltida staden Carcassonne vid foten av Pyrenéerna, eller besök den otroliga mini-ön Mont Saint-Michel, som tycks vara tagen ur en tecknad film, där den tronar sig över våtmarkerna precis där Normandiet övergår till Atlanten, och där Couesnon-floden har sitt utlopp.

Står sol och badstränder högt på din önskelista, är en resa till södra Frankrike ett bra val. På en familjesemester vid Medelhavet kan du slappna av på inbjudande sandstränder, cykla genom storslagna landskap med pittoreska landsorter och utforska vackra medeltida slott, som utan tvekan sätter igång barnens fantasi. Det är därför inte helt utan grund, att södra Frankrike står högt i kurs hos svenska barnfamiljer.

Ska nästa familjesemester ta plats i Frankrike? Våra handplockade hotell och semesterbostäder ger er de perfekta förutsättningarna för en avslappnande familjesemester, där ni kan uppleva den äkta franska kulturen. Hos Hideways kan du välja att boka endast boende, eller ett samlat paket med boende, flyg och eventuell transfer eller hyrbil på plats. 

>> Läs mer om alla våra unika hideaways i Frankrike
>> Läs också om familjesemestrar i Provence

>> Läs mer om familjesemester

Karta över Frankrike

Populära hotell i Frankrike

Frankrike, Aquitaine, Moliets et Maa
8,9
Mycket bra
23 omdömen
  • Närmaste flygplats: 77 km
  • Närmaste strand: ca. 2 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Mougins
8,9
Mycket bra
1133 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Aquitaine, Tuilières
9,1
Fantastiskt
104 omdömen
  • Närmaste flygplats: 139 km
  • Närmaste stad: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)