Bilsemester till Frankrike

Det är något sympatiskt och charmerande i att välja en bilsemester till Frankrike. Det tar naturligtvis längre tid än att flyga, i gengäld får du själen med, eftersom du upplever hur landskapet förändras, medan temperaturen stiger och du kommer fram lugnt och stilla, precis som man gjort i alla tider. Att köra själv har ofta också stora ekonomiska fördelar, särskilt om ni är fler i bilen och så möjliggör det att köpa betydligt mer av det goda med sig hem.

Bilsemester är nog det mest oberoende och fria sättet att resa på. Du bestämmer själv vart du åker och i viss utsträckning hur fort du vill komma fram. Det är något sympatiskt och charmerande med att bila till Frankrike. Det tar naturligtvis längre tid än att flyga, i gengäld får du själen med, eftersom du upplever hur landskapet förändras, medan temperaturen stiger och du kommer fram lugnt och stilla. Att bila har ofta också stora ekonomiska fördelar, särskilt när ni är många och så möjliggör det att köpa betydligt mer av det goda med hem.

Den stora frågan vid en bilsemester är alltid "hur lång tid tar det?", alltså hur långt kan du köra utan att behöva övernatta på vägen. Kan du köra hela vägen till Frankrike i ett sträck? Svaret beror naturligtvis på många faktorer: Var du kör ifrån, hur långt söderut du ska, hur intensiv trafiken är, hur fysiskt och psykiskt uthållig du är som förare samt hur dagsformen är och mycket annat. Och framför allt, vill du göra själva resan till en upplevelse och stanna på vägen. Reser du med barn påverkar det också hur mycket de tål innan stämningen blir pressad i bilen. Några barn tar en sådan resa som en upplevelse utan bråk och klagomål, andra blir snabbt rastlösa och kräver kanske flera stopp på vägen.

Det finns många vägar till Frankrike och heller inte på denna punkt finns det ett  riktigt svar på frågan om vilken som är bäst. Ingen kan på förhand veta när och om det blir trafikproblem, eller om det kommer att uppstå kraftigt oväder. Du får helt enkelt följa din magkänsla eller använda ett av de många program på Internet som kan visa den kortaste och lämpligaste vägen. Försök exempelvis att titta på: http://www.viamichelin.com.

Bilsemester till Frankrike:
Ifall du har beslutat dig för att bila till Frankrike i egen bil kan du besöka ganska stora delar av Frankrike inom ett överkomligt avstånd. Beräknat på avståndet efter du kört över Öresundsbron och därmed ankommit till Danmark kan du nedan se avstånd till olika franska destinationer.

Destinationerna med behagligt köravstånd kan även användas som "stop-over" - Varför inte ta ett par övernattningar i Paris eller Strasbourg, se de stora sevärdheterna, äta gott om kvällen och dagen efter köra vidare söderut med nya krafter och upplevelser med i bagaget. Du kan då smidigt nå  södra Frankrike eller norra Italien via Mont Blanc-tunneln.

Ifall du inte önskar de helt höga värmetemperaturerna kan en sommarvistelse i Normandiet eller Bretagne också vara en lösning. Dessa två regioner bjuder på gröna omgivningar, historiska utflyktsmål, en varierande kust och ett blandat kök med maträtter både från havet och inlandet.

Avstånd:

Öresundsbron / Köpenhamn – Alsace/Strasbourg – 1172 km
Öresundsbron / Köpenhamn – Île-de-France/Paris – 1229 km
Öresundsbron / Köpenhamn – Normandiet/Rouen – 1259 km
Öresundsbron / Köpenhamn – Bretagne/Mont St. Michel – 1511 km
Öresundsbron / Köpenhamn – Provence/Nice – 1767 km

Här kan du läsa mer om bilsemester till Italien:
 

>> Läs mer om bilsemester

Karta över Frankrike

Populära hotell i Frankrike

Frankrike, Île-de-France, Paris
9,4
Fantastiskt
1249 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Marseille
9,0
Fantastiskt
3770 omdömen
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Nice
9,1
Fantastiskt
699 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)