Resor till Moliets et Maa

Hur kombinerar du bäst en underbar badsemester vid Atlantkusten med det bästa av den sydfranska vin- och matkulturen, mängder av möjligheter till att hålla en aktiv semester med bland annat tennis, golf och surfing, och ett överskådligt avstånd till regionhuvudstaden och vin meckat Bordeaux, den natursköna bergskedjan Pyrenéerna och den vackra baskiska pärlan, San Sebastian, så att de alla ligger inom två timmars körning från ditt resmål? 

Svaret är enkelt: Du reser till den lilla, för de flesta okända, landsortsstaden Moliets-et-Maa med enbart omkring 800 invånare och som ligger ca 2 kilometer från Atlantkusten i den sydvästra delen av regionen Nouvelle-Aquitaine i sydvästra Frankrike.

>> Läs även om resor till Bidarray

Fina stränder, gott vin och behagligt klimat

Staden är i Frankrike mest känd för sin långa, fina sandstrand vid den vackra Atlantkusten som ligger ganska nära staden (ca. 2 kilometer), och de många fina faciliteterna för en kombinerad badsemester och en aktiv semester, så som områdets golfbanor, tennisbanor och surfskola.

Här kan du bada vid kilometervis av härlig Atlathavskust, lära dig att surfa, spela golf eller tennis, cykla, vandra eller göra utflykter runt omkring i en av världens bästa vinregioner, som ligger enbart ett par timmars körning norr ut. Eller så kan du helt enkelt välja att bara koppla av och njuta av det milda sydfranska klimatet och äta dig mätt på den läckra sydfranska maten, som regionen har så rikligt av.

Upplevelser och utflyktsmöjligheter

Det finns massor av saker du kan se och uppleva i området omkring Moliets-et-Maa, när du behöver ett avbrott från de många möjligheterna till bad- och sportaktiviteter som du hittar i och omkring staden. Du kan som tidigare nämnt köra ett par timmar norr över med din hyrbil och uppleva en av världens bästa vinregioner i området omkring Bordeaux.

Bordeaux stad

Det kan naturligtvis även rekommenderas att du tillbringar minst en halv eller en hel dag i själva staden Bordeaux, som inte bara bjuder på en mängd fantastiska restauranger, caféer, butiker och vinbarer, utan även rymmer en lång rad intressanta historiska och kulturella sevärdheter i stadens historiska centrum, som har utsetts till världsarv av UNESCO och rymmer fler bevarandevärda byggnader än någon annan fransk stad, med undantag för huvudstaden Paris. 

Bayonne, Pyrenéerna och San Sebastian

Det är även upplagt för en kortare utflykt till den historiskt, gastronomiskt och kulturellt rika staden Bayonne, som framför allt under sommarmånaderna är intressant på grund av sina unika nordbaskiska festivaler. Efter ett par timmars körning kan du även uppleva en av Europas flottaste, äldsta och högsta bergskedjor, Pyrenéerna, som historiskt sett utgör gränsen mellan Frankrike och Spanien samt den baskiska pärlan San Sebastian på den andra sidan av gränsen mot Spanien, som inte bara erbjuder en fantastisk gastronomi utan är även en stor kulturell och historisk upplevelse.

Lourde, naturpark Gascogne och Pamplona

Andra mål för dagsutflykter kan vara de två spännande och historiskt betydelsefulla pilgrimsstäderna Pamplona i Navarra-regionen i norra Spanien och Lourde i grannregionen Occitanie, som båda ligger omkring två och en halv timmes körning från Moliets-et-Maa, eller kanske den vackra naturparken, Parc Naturel des Landes de Gascogne, som ligger omkring 45 minuters körning söder om Bordeaux.

Boka en billig resa till Moliets et Maa med Escapeaway

Med Escapeaway får du en säker och problemfri resa till Moliets et Maa med möjlighet för avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vår intelligenta sökmotor dammsuger nätet för att hitta de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med noga utvalda hotell i Moliets et Maa. Det hela sätts samman till en paketresa med Resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg även till en hyrbil i paketet för att få den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Moliets et Maa