Resor till Mimizan

Mimizan är en av de mer kända bad - destinationerna längs med Atlantens kust, och ligger lite tillbakadraget från kusten vid en flodmynning ca 87 km från Bordeaux. Staden är omgiven av sju sandstränder på totalt ca 10 km, som är destinationens absoluta magnet. Naturen, som omger staden, är inget man nyser åt med sina skogar och sandsyner. Staden har dessutom flera vandlings stigar och cykelvägar, där stadens gäster kan få snabb tillgång till den omkringliggande naturen här mellan havet och sjöarna i inlandet.

Silverkusetns pärla

Så kallas staden. Silverkusten är Atlantkusten utanför Aquitaine. Som vid de övriga bad-destinationerna i området, erbjuds det ett brett urval av butiker, matställen, tjänster och sportaktiviteter, främst förknippade med havet. Destinationen är även mycket populär bland surfare. Hela året om är staden igång med festivaler, traditionsbundna kulturhändelser, sporthändelser och musikarrangemang. Staden ligger mellan havet och sjön Aureilhan, ca 340 hektar stor, och även där kan det erbjudas flera vattensportsaktiviteter, utöver badning, nämligen uthyrning av trampbåtar och fiske, likaså kan man njuta av det mera lugna vattnet från omgivande stigar.

Gastronomin

Mimizan har många restauranger, som i princip alla erbjuder den lokala gastronomiska specialiteten foie gras, dvs. anka eller gåslever. Det serveras naturligtvis också både fiskmenyer och kötträtter. På den söta fronten finner man specialiteten Pastis, som inte är den kända likören utan en paj, med en bärande smak av anis. Området har flera egna viner från Tursan till Chalosse, till Bas-Armagnac.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Mimizan